Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seg bandytvist nära lösning

Han har väntat i flera månader. Men nu ser Janne Rintalas övergång från Kalix till VSK Bandy ut att lösa sig.
– Han bör kunna spela elitseriepremiären, säger juristen Krister Malmsten.

Annons
En lång dragkamp om Janne Rintala ser nu ut att få sitt slut.

Malmsten är utsedd av Svenska bandyförbundet som skiljeman i övergångstvisten mellan allsvenska Kalix och VSK. Han kan av sekretesskäl inte gå in på detaljer, men bedömer att ärendet är inne i slutskedet.

– Spelaren har redan fått vänta länge, men det är inte skiljenämnden som tagit tid, det är parterna i det här fallet, säger Malmsten.

Om inte något inträffar i dagarna räknar han med ett besked till helgen, vilket klubbarna ska rätta sig efter.

– Jag kan inte lova något, med hänvisning till parterna kan saker ändras. Men förhoppningsvis är han spelklar till helgen, säger Malmsten.

Janne Rintala har fått spela en träningsmatch med sitt nya lag hittills, mot Sirius i slutet av augusti. Då fick han dispens av Kalix. Sedan dess har han fått stå över Svenska cupen, World cup samt träningsmatcherna.

I korta drag är klubbarna oense om ersättningen. Kalix, som har rätt till utbildningsersättning enligt Bandyförbundets praxis, anser att Rintala har ett kontrakt som gäller över nästa säsong. VSK anser inte att det är så.

VSK lämnade därför ärendet till Bandyförbundets skiljenämnd för ett par veckor sedan. Sedan dess har det varit ett antal skriftväxlingar från båda klubbarna till Förbundet. Under tiden har Rintala fortsatt tränat, men alltså inte kunnat spela matcher för Grönvitt.

– Det vore ju roligt att få spela snart, även om det är kul att träna så är det inte så här jag tänkt mig, säger han.

Om en vecka har VSK seriepremiär mot Boltic hemma. Nu har han också hört att en lösning är på gång – igen.

– Jag kan bara hoppas att det är så. Jag försöker att inte tänka på det, det är utanför det jag kan göra något åt, säger 20-åringen.

Mer läsning

Annons