Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnspelare stannar i Grönvitt

Två nyckelspelare har förlängt sina kontrakt med VSK Bandy. Målvakten David Movitz och högerhalven Victor Engström.
 – För mig fanns inga andra alternativ. Jag trivs i stan och i klubben, säger Movitz.

Annons
Klart. Målvakten David Movitz stannar i VSK Bandy i tre säsonger till.

Förutom att göra klart med spelarna i årets trupp så har VSK har ett par krokar ute efter tänkbara nyförvärv. Sportchefen Michael Carlsson väntar än så länge på svar.

Det klubben främst letar efter är en erfaren mittfältare som kan vara med och driva det unga laget. Ett rykte har kopplat ihop IFKVänersborgs Mikael Olsson med VSK. Michael Carlsson har inte haft något kontakt med Olsson men säger – utan att utveckla vidare – så här om mittfältaren:

– En klart intressant spelare. Har sett honom ett par matcher och då har han varit väldigt bra, och jag vet att hans kontrakt går ut och det verkar som han vill hemåt (är från Dalarna), säger Michael Carlsson.

VLT rapporterade i förra veckan att VSK varit i kontakt med Tillbergas vänsterhalv, Jens Blixt. Carlsson har dock inte pratat vidare med Blixt sedan dess.

– Men han är fortfarande en intressant spelare för oss.

Michael Carlsson har talat med de flesta av de sju spelare (Ted Andersson inte inräknad) som har utgående kontrakt. Först att skriva på nya avtal är alltså David Movitz och Victor Engström. De har skrivit på var sitt treårsavtal med Grönvitt.

– David var kanske vår bäste och jämnaste spelare i år och han är fortfarande ung (25) och kan bli hur bra som helst. Victor är i samma situation. Vi är väldigt nöjda att få klart det här, säger Carlsson.

Movitz själv är nöjd med sin säsong, den andra i VSK sedan flytten från allsvenska Örebro SK.

– Mycket bättre jämfört med förra året. Då visste jag vad jag kunde men fick inte ut det. I år har jag känt mig mycket tryggare och har hållit mig på hög nivå med ett par toppar, säger han och håller exempelvis fram spelet i slutspelet.

David Movitz trivs i stan och hade inga flyttplaner. Detsamma gäller för Victor Engström, 22. Han har fått några lösa förfrågningar från andra klubbar men ett klubbyte har inte varit aktuellt.

– Jag är är västeråsare, trivs i klubben och med spelarna i laget så det finns ingen anledning att göra något annat. Nu vet jag vad jag ska göra de närmsta tre säsongerna och det är så klart en trygghet, säger Engström.

Tränarduon Andreas Westman och Stefan ”Lillis” Jonsson har Michael Carlsson inte hunnit tala med än.

Mer läsning

Annons