Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storstryk igen för TB

TB Västerås är iskallt i elitserien. Mot Villa-Lidköping fick nykomlingen storstryk för tredje matchen i rad.
- Vi möter ett jäkligt bra lag, säger sportchefen Tobias ”Zocke” Johnsson.

Annons

TB fick alltså en drömstart. Johan Kruse skottade in 1-0 på volley i tredje minuten efter att Anders Östling knackade in bollen i boxen.

Och sex minuter senare utökade Mattias Rydberg till 2-0 inför den skrala hemmapubliken. Rydberg spelades också fram av Anders Östling och satte tvåan efter isen.

Men roligare än så hade inte TB i första halvlek. Villa-Lidköping kom tillbaka. Med besked. David Karlsson inledde vändningen i den 30:e minuten. Då hade först Klas Nordström gjort 2-1. Efter Karlssons 2-2-mål kom 2-3 i 31:a, 2-4 i 33:e och 2-5 i den 36:e minuten.

Karlsson och Jesper Bryngelsson nätade dubbelt båda två.

- Vi hade en dålig period där vi släppte in fyra mål. Bortsett från den perioden är vi ruggigt bra i först halvlek, säger Zocke.

Inför paus hade TB fortfarande en liten chans att ta poäng. Lagkaptenen Johnny Johansson dundrade in 5-3 på frislag strax innan paus.

Men andra halvlek var Villas – TB var aldrig nära att reducera igen.

Hade det inte varit för storspelande TB-keepern Andreas Bergwall hade Villasegern varit ännu större.

Nu slutade matchen 8-3 istället. Daniel Andersson nätade två gånger för Villa i andra halvlek.

- I andra skapar vi tre, fyra solklara målchanser utan att få dit den … och då kommer Villa.

Zocke utvecklar:

- Det är ett jävla bra lag vi möter, särskilt när de får spela på ledningen – de är otroligt bollsäkra. Vi tvingas gå fram i slutet och då blottar vi oss bakåt.

Tre raka förluster – är ni pressade?- Nej, det tycker jag inte. Inte det minsta. Rent krasst är Kungälv borta och Vetlanda två riktigt svåra matcher och det är inte mycket att orda om att vi förlorar där. Sen ska man inte glömma att vi saknar två av våra bästa spelare (Per Fosshaug och Andreas Hammarbäck) i dag.

Fosshaug spelade inte på grund av en knäskada. Hammarbäck var avstängd.

Mer läsning

Annons