Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TB chanslöst mot Vänersborg

Det var aldrig något snack om vilket som var det bättre laget under matchen mellan TB och Vänersborg på onsdagskvällen.

Annons
Jobbigt läge. Ännu en förlust för TB Västerås känns i benen.

Den första halvleken var ingen rolig historia för Tillberga. Båda lagen spelade avvaktande fram till och med den 13:e minuten då Vänersborgs Mikael Olsson soloåkte igenom hela TB-försvaret och satte 0-1 bakom Marko Herajärvi inför de 314 åskådarna i ABB Arena Syd.

Bara fem minuter senare var det dags igen. Även denna gång var det Mikael Olsson som tilläts komma väldigt ensam på högersidan och TB-försvaret gick bort sig, 0-2.

Efter det tog Vänersborg över mer och mer och 0-3 och 0-4 kom sedan i snabb takt, och hade det inte varit för några bra räddningar av Marko Herajärvi kunde siffrorna varit ännu större.

Den andra halvleken började ungefär som den första slutade. Vänersborg ägde spelet och TB fick jaga boll. När halvleken var drygt fem minuter gammal drog Tillberga på sig två utvisningar för fasthållning, men lyckades ändå reducera till 1-4 genom Jimmy Pettersson efter hörna.

Det gav dock inte TB någon extra kraft, utan i den 66:e minuten utökade Vänersborg ledningen till 1-5, och en stund senare även till 1-6.

Att Anders Östling senare reducerade till både 2-6 och 3-6 på straff i slutskedet hjälpte inte. Tillberga misslyckades med att ta poäng i en match där de verkligen hade behövt vinna, och läget ser nu mörkt ut.

Tillberga hade under kvällen stora problem med försvarsspelet och Vänersborg kunde gång på gång åka rakt igenom försvaret. Inte heller framåt visade TB någon spets och skapade inte särskilt mycket utöver målen.

Mer läsning

Annons