Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TB jublar efter beskedet

Men klubbchefen ställer sig kritisk till spelschemat.

Annons

Bandyförbundets ekonominämnd valde vid lunchtid på måndagen att inte bevilja Gripen Trollhättan någon elitlicens. Däremot fick Tillberga Bandy sin licens och är klart för elitseriespel kommande säsong.

I Tillberga var glädjen naturligtvis total.

-Jag är glad och upprymd och det känns så otroligt kul. Samtidigt tycker jag självklart synd om Gripen som föll på målsnöret ännu en gång, det kan inte vara roligt. Men förutom det är vi fantastiskt glada för platsen, säger klubbchefen Tobias ”Zocke” Johnsson.

Inställningen i laget sedan man missade chansen att gå upp i elitserien via kval har varit att träna som om det ändå vore ett elitserielag.

-Det är ju där vi vill spela så vi kommer inte att behöva ändra någonting vad gäller träningsupplägg eller spelarmaterial. Vi har ett elitseriemässigt lag vad gäller spelare, det har jag sagt länge.

Men mitt i alla glädjeyra finns en nackdel. Tillberga går rätt in och tar Gais plats i spelschemat, vilket bland annat innebär bortamatch mot Kungälv på annandagen.

-Det känns tråkigt att Västerås, som är Sveriges främsta bandystad nu igen, inte får ha ett annandagsderby. Vi spelar borta mot Kungälv och VSK borta mot Sandviken. Men jag ska framföra en förfrågan om de inte kan se över schemat, det är ju ändå ett halvår kvar, säger Tobias ”Zocke” Johnsson.

Mer läsning

Annons