Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TB vann mot Västanfors

TB Västerås jagade mål borta mot Västanfors.
   Det blev dussinet fullt.
   – Vi är tillbaka på banan igen, säger assisterande tränaren Tobias ”Zocke” Johnsson efter 12–5 borta mot Västanfors.

Annons

Derbyt på Västanfors IP blev aldrig spännande. Därtill var TB för bra.

– Målen rullade in i jämn takt. Två poäng och sju plusmål. Det blev över förväntan, säger Johnsson.

Det började dock illa för TB. Västanfors öppnade med 1–0 genom Jimmy Pettersson i första minuten, men sedan tog det roliga slut för brukslaget. Andreas Hammarbäck kvitterade och Mattias Rydberg gjorde 2–1 innan det spelats tio minuter.

– De var inte nära. Vi gjorde det bra och det var riktigt skönt. Det är alltid lite lurigt att möta Västanfors, de liksom alla andra lag vill verkligen slå just oss, säger Johnsson.

TB hade 7–2 i paus och matchen var givetvis redan avgjord. Och när spelande tränaren Per Fosshaug gjorde sitt tredje mål till 12–3 med 20 minuter kvar såg det ljust ut för TB i jakten på plusmål gentemot serieledande Örebro. TB kom av sig en aning och Västanfors tilläts göra två mål på slutet.

– Kändes lite onödigt att släppa in två sista kvarten. Men det blir lätt så på slutet att man slappnar av. De grisade rätt rejält och bjöd inte på något.

TB är via segern två poäng och fyra plusmål efter Örebro SK i jakten på direktplatsen till elitserien. Båda lagen har tre matcher kvar att spela.

– En till hållplats är passerad. Efter förlusten mot Ljusdal (i lördags) är vi med igen. Vi ska kunna ta in några mål på de två matcher vi har innan vi möter Örebro i sista (nästa lördag). Jag tror att det blir så att den som vinner den finalen går upp direkt.

Allsvenskan

Västanfors–TB Västerås 5–12

Matchens lirare: Per Fosshaug.

Mer läsning

Annons