Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TB Västerås övertygade

Ett steg närmare superfinalen nästa lördag. TB Västerås vann övertygande mot Kalix.

Annons
Mål på liggande. TB:s Lukas Persson hade inga problem med Kalix målvakt Pasi Hiekkanen. Han blev en av TB Västerås sju målskyttar. FOTO: PER GROTH

– En av våra bästa matcher i år, säger tremålskytten Mattias Rydberg efter 10–4-vinsten.

Minst kval till elitserien. Det står klart efter vinsten i lördags i ABB Arena. Och nu är TB inne i finalveckan, den det talats om sedan norra allsvenskan inleddes i november.

Först Finspång borta på onsdag, sedan toppkonkurrenten Örebro i avslutningen hemma på lördag. I potten då en direktplats till elitserien.

– Lite tråkig är jag, men så långt kan vi inte se – inte än. Men visst blir det otroligt spännande om det gäller mot Örebro, säger Rydberg.

Tabelltrean Kalix kan alltså inte längre gå ifatt TB eller Örebro, och att göra tvåsiffrigt mot en toppkonkurrent är imponerande.

- Vi kunde faktiskt ha gjort sex, sju mål till och då överdriver jag inte, säger Rydberg.

Han stod för tre mål och hade lägen för ett par till.

– Jo, det var väl några för få men jag är rätt nöjd ändå.

Bortsett från första kvarten var TB det klart bästa laget. Spelade med variation i anfallsspelet, och de flesta målen var riktigt läckra. Som exempelvis Rydbergs 6–1-mål. Lukas Persson stod för sista passet och Rydberg hade öppet mål.

– Måste var väldigt jobbigt att möta oss när vi spelar så här. Vi är svårlästa och då ska man veta att Kalix inte är ett dåligt lag.

TB hade 2–0 i paus. Norrbottningarna kom igen till 2–1 i öppningen av andra, men Peter Winbäck gjorde 3–1 på direkten, också det elegant från nära håll.

TB tryckte på, och gick snabbt fram till 6–1.

Sedan insmög sig en TB-klassiker. I stor ledning började spelarna bli bekväma och tulla på spelupplägget. Tog inte lång tid innan det stod 6–3.

Nåväl. TB hade kraften och kunnandet, ökade trycket igen. Lukas Persson tog elegant ner spelande tränaren Per Fosshaugs lika eleganta långpass från egen planhalva och satte 7–3. Avgjort.

TB fortsatte att köra på in i det sista. Väl medvetna om att varje plusmål i jakten på Örebro är oerhört viktigt.

Matchfakta

TB-Kalix 10-4 (2-0)

Publik: 213

TB Västerås målskyttar:

Mer läsning

Annons