Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillberga-bossen efter domen: "Parodi"

Domen efter bentacklingen på TB:s Måns Engström har tillkännagetts – två matchers avstängning. Då rasar Tillbergas klubbchef.
– Parodi, säger Tobias "Zocke" Johnsson.

Annons

Tillbergas tredje kvalmatch, hemma mot Nässjö, led mot sitt slut och laget ledde med 5–0 i ABB Arena. Då kom tacklingen från bortalagets Henrik Esserius som en blixt från klar himmel.

Den tog så illa att u-landslagsspelaren Måns Engström tvingades bära nackkrage och fick lämna ABB Arena i ambulans.

När Svenska Bandyförbundets disciplinnämnd (DN) tillkännager domen är Tillbergas klubbchef Tobias "Zocke" Johnsson rasande.

– Man blir ju mörkrädd. I det här fallet noterar både huvuddomaren och matchinstruktören att han spelar ifrån sig bollen och följer bollen med blicken, säger Zocke och fortsätter:

– Han är därmed oförberedd och blir brutalt bentacklad, slår i isen och får hjälp av därifrån.

Zocke tar till hårda ord mot DN.

– Det finns ingen röd tråd i bestraffningsärendena. Det känns som att tombolan åkte fram. Jag ska faktiskt skriva ett mejl till DN och fråga hur de resonerar.

Under försäsongen åkte VSK:s Ted Bergström på en ful tackling och Svenska Bandyförbundet påpekade att man skulle ta tag i problemet.

– Sen så ser man det här, som i mina ögon är ännu värre eftersom man attackerar någon som inte är beredd – och det ger två matcher, säger Zocke och fortsätter:

– I slutändan handlar det om hälsan, att folk ska kunna hålla på med det de tycker om. Och jag vet inte vad det sänder för signaler att vår 19-årige landslagsspelare eventuellt inte kan spela mer i kvalet, medan han som utförde tacklingen får spela i helgen.

Engström klarade sig förhållandevis bra.

– Han har ju fortfarande ont i nacken. Det är tveksamt om han kan spela i helgen, informerar Zocke.

TB:s tränare Thomas "Pinno" Engström är fåordig kring accepterar domen, men tycker att regelverket kan bli tydligare.

– Det är ett beslut som disciplinnämnden tar och det är bara rätta sig efter det, säger Pinno och fortsätter:

– Det som är synd är att man önskar att det vore som i hockeyn eller fotbollen, att det fanns ett fastställt regelverk för den här typen av incidenter. Det är väl kanske det som är nackdelen med bandyn, att det kan skifta från gång till gång.

I kväll tar TB emot Kalix i kvalet till elitserien – utan Måns Engström.

Mer läsning

Annons