Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillberga nobbar Jakobsson

Tillberga Bandy var på väg att värva Västanfors poängkung Jesper Jakobsson. Men nu drar sig elitserienykomlingen ur – och det blir ingen övergång.

Annons

– Vi hade gärna sett att han var kvar, men det var för mycket bitar att lösa med det sociala, säger sportchefen Tobias ”Zocke” Johnsson.

Jesper Jakobsson lämnade Västanfors för Gripen efter den förra säsongen – men rev sitt kontrakt med Trollhättan-klubben.

Och dök upp i Västerås hos elitserienykomlingen Tillberga.

22-åringen gjorde ett bra provspel och klubben var först sugen på att värva en anfallaren. Men någon övergång blir det inte.

– Han gjorde det jävligt bra under de veckorna som han var med oss och tränade. Han har bra feeling med klubban, har bra skott och är en bra spelare. Hade gärna sett honom kvar, men det var för mycket bitar att lösa med det sociala, med arbete och boende. Vi har mycket redan som det är nu när vi närmar oss säsongsstart. Sen låg han väl efter lite träningsmässigt, säger TB:s sportchef Tobias ”Zocke” Johnsson.

Istället kan Jakobsson hamna i Falun – och Ola Grönbergs Falu BS.

– Vi har haft en dialog med Ola Grönberg i Falun och de vill också ha honom. Det bästa för hans del är förmodligen att få mycket matchtid när han är ung. Då faller det sig bättre om han går till Falun,

Vad innebär det här för er trupp?

– Egentligen ingenting. Vi hade en trupp som vi utgick i från, sen blev Lukas (Persson) skadad och visste inte hur allvarligt det var. Då dök det här upp och det var intressant att se honom på nära håll. Vi kommer självklart att följa honom i vinter. Han har en jäkla talang även fast det är vissa bitar han behöver slipa på. Och då behöver man istid och få chansen. I Falun blir han ju stjärna.

Öppnar det här för någon annan sen värvning?

– Nej, det gör det väl inte. Vi har väl den filosofin som vi alltid har haft att den 15 januari stänger transferfönstret och hittar vi något som vi tror skulle förstärka oss så tittar vi på det, säger Johnsson.

Mer läsning

Annons