Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi kommer gå på en del minor"

Tillbergatränaren omtumlad efter förbundets besked.

Annons

Det var glada miner när Tillberga Bandy samlades för träning på Rocklunda på måndagskvällen. Men en person var lite mer återhållsam med glädjeyttringarna än de övriga - spelande tränaren Anders Östling.

- Det är klart att jag är väldigt glad och att det känns väldigt inspirerande att vi ska spela i elitserien men det väcker mycket tankar också, säger han.

I stort sett alla i Tillberga hade gett upp hoppet om en elitserieplats efter att förbundet uttryckt att det i första hand var Gripen som skulle få platsen. Men när ekonomiska nämnden inte beviljade Trollhättanlaget elitlicens var alltså Anders Östling plötsligt elitserietränare.

- Vi har ju haft siktet på att spela den här säsongen i allsvenskan och sedan gå upp via kval. Nu blir det ju helt annorlunda. Det är lustigt för härom dagen satt vi och pratade om att nivån mot vissa av de allsvenska lagen var lite för låg för oss, det problemet kommer vi ju definitivt inte ha nu, haha, säger han.

Hur tänker du inför hösten?

- Jag vet att vissa av matcherna kommer att bli väldigt tuffa och vi kommer att gå på en del minor men egentligen förändrar det här inte så mycket hur jag tänker. Planen var att utveckla den här gruppen med väldigt unga spelare och det kommer vi att fortsätta försöka göra även i elitserien. Men det är klart, för egen del får jag väl ta och börja träna lite hårdare, säger Anders Östling och skrattar.

Han tittar tillbaka på en säsong han är nöjd med. Tillberga spelade bra i grundserien förutom under en liten dipp kring jul. Sedan kom kvalet där Tillberga var nära trots skador på viktiga spelare.

- Vi gjorde det bra mot Sirius och Kalix till exempel och det är något vi måste ta med oss till kommande säsong. Vi hade en bra trupp redan då men nu har vi blivit förstärkta med bra killar med elitserierutin. De fick inte riktigt chansen i elitserien med VSK och vill verkligen visa vad de kan nu. Dessutom är det tre väldigt vältränade och träningsvilliga killar som kan visa våra yngre killar exakt vad som krävs på den här nivån. Det tycker jag är bra, säger Östling.

Anders Östling väljer som sagt att sköta sin försäsongsträning ensam och har lämnat över mycket av ansvaret för lagets träning på Peder Lönn och nye assisterande tränaren Mattias "Sura" Larsson.

- Det känns jättebra. Mattias var ju med som assisterande till Pelle Fosshaug senast TB var i elitserien så han vet också precis vad som krävs och har stor kunskap om det här, säger Östling och avslutar:

- Det som är skönt är att när vi var uppe senast fick vi inte kvala när vi åkte ur. Nu däremot så kommer det bli ett kval om vi skulle hamna i den situationen att vi ligger där nere i tabellen. Det gör att man slipper ha den där paniken och kansk försöka tänka mer långsiktigt.

Mer läsning

Annons