Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa vinner - VSK iskalla

Villa vinner SM-guld. Åtminstone om man får tro elitserietränarna. VSK Bandy var däremot iskallt i förhandssnacket.

Annons

Upptaktsträff inför bandysäsongen. Den samlade expertisen inklusive tränarna på plats på ett hotell i centrala Stockholm.

Allt som vanligt. Men ändå inte riktigt.

Av de 14 elitserietränarna nämnde inte någon enda VSK Bandy i förhandstipset. Faktum är att enda gången Mesta mästarna nämndes var när assisterande tränaren Andreas Westman kallades upp på scenen för att svara på frågor om den kommande säsongen.

Hur ser du på att ingen av konkurrenterna tror på VSK?

– Det är inte så konstigt att vi är lite vid sidan av. Vi gjorde inga lysande resultat i början av försäsongen och vi har tre nya spelare som ska spelas in. Vi har börjat om kan man säga och det handlar lite om var någonstans man börjar ifrån.

Villa är favorit. Därefter kommer Edsbyn Sandviken och Hammarby, enligt elitserietränarna.

– Det känns riktigt med de fyra stora där. Men sedan är det väldigt tajt och vi som ligger där är inte alls långt efter de bästa, säger han.

Westman och sex av kollegorna listade Villa som SM-guldvinnare i mars.

– Både Villa och Sandviken kommer att få slita stenhårt. I Villa finns inget försvarstänk direkt, de kör mest framåt och det är ju alltid roliga matcher mot dem. De kan få problem med lag som gör allt för att försvara sig mot dem. Det ska bli väldigt intressant att se hur de hanterar den saken.

Mer läsning

Annons