Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK avgjorde sista kvarten

I gårdagens VLT talade VSK Bandys tränare Andreas Westman om den vinnarinstinkt som han ansåg vara lagets styrka. Den visade sig på riktigt under gårdagens träningsmatch mot Örebro.

Annons
Westman.

På det stora hela var det en rörig match som spelades på Behrn Arena. VSK fick inte riktigt till spelet och lyckades inte hålla positionerna.

– Vi jobbade mycket en och en, framför allt i defensiven. Vi pratade innan om att vi skulle jobba på att hjälpas åt mer än vi gjort tidigare men efter i dag ser vi ju att vi måste jobba ännu mer på det. Vi måste bli lite coolare och inte gå flera på samma spelare, säger Andreas Westman.

Det märktes också att det var ett tag sedan laget senast spelade på is. Spelarna hade stora problem med tajmingen och det blev ett hackigt spel med mycket felpass.

Men i matchens slutskede visade VSK prov på just den styrkan som kan bli värdefull i vinter – attityden. I underläge med 4–6 med kvarten kvar tog VSK time out.

– Vi sa att det här går inte. Vi är bättre än så här och det här ska vi vinna.

Och efter det var det enligt Westman en helt annan skärpa i laget som gjorde fyra snabba mål och vände underläget till vinst med 8–6.

Nytt för säsongen är att laget numera spelar med tre forwards. Det har de gjort under alla de hittills sex spelade matcherna under försäsongen och Andreas Westman är nöjd med hur det sett ut.

– På det stora hela tycker jag att det fungerat jättebra. Med tanke på vad vi har för spelare så är det bästa för oss att spela med tre forwards för att kunna få ut så mycket som möjligt av våra spelare.

Tanken med taktikomställningen är naturligtvis i första hand att göra fler mål, men även defensivt finns det fördelar.

– Det kan vara bra att vi har fler spelare där uppe som kan försvara högt upp. Jag tror att det kan fungera bra för oss att sätta press lite högre upp och försvara oss tidigare i deras uppspelsfas, säger Andreas Westman.

Mer läsning

Annons