Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK-duo missar premiären

Skadorna stoppar Rintala och Olsson i premiären

Annons

VSK får klara sig utan två av försäsongens bästa spelare i onsdagens premiärmatch mot Kungälv.

I onsdagens elitseriepremiär mot Kungälv får VSK Bandy klara sig utan båda mittfältarna Janne Rintala och Mikael Olsson. Det stod klart efter tisdagsträningen.

De båda är skadade och har inte återhämtat sig tillräckligt för spel.

-Det känns ju sådär. De är inte riktigt fräscha någon av dem och det är riktigt tråkigt, säger tränaren Stefan ”Lillis” Jonsson.

Mikael Olssons lårskada som han drog på sig under World Cup, skulle kunna vara läkt till fredags match mot Vetlanda. Men det är inte troligt.

-Han känner sig väl ganska hyfsad egentligen men det är i ytterlägena han känner av skadan och man vet inte hur han skulle klara sig under en match. Det känns onödigt att chansa med honom. Men det är såklart synd eftersom han är ny i laget och verkligen hade sett fram emot premiären, säger Lillis.

Janne Rintala har fortfarande inte blivit kvitt sin hjärnskakning från WC-matchen mot Neftyanik.

-Han trodde väl själv att han skulle kunna vara med och träna med oss nu men det har inte fungerat alls. Han vill mycket mer än huvudet klarar av just nu. Så det var också ett tråkigt bakslag.

Tunga besked om två av de spelare som hyllats under försäsongen som de som klivit fram mest.

-Vi får köra med det vi har helt enkelt. Det som ändå är rätt skönt är att vi ju slog Kungälv nyligen utan de här spelarna. Och vi har en bra bild av hur vi ska kunna göra det igen, säger Lillis.

Emelie Nilsson

Mer läsning

Annons