Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK-duon ratades till VM

Förbundskaptenen i bandy Franco Bergman plockade på onsdagen ut VM-truppen i bandy. VSK-duon Anders Östling och Tobias Holmberg ratades i sista gallringen.

Annons

Samma öde drabbade Sandvikens stjärna Magnus Muhrén.

Den 24-31 januari avgörs bandy-VM i Moskva. Sverige är världsmästare och åker med en rutinerad trupp. Sandvikens Linus Pettersson är den enda debutanten i Bergmans slutliga VM-trupp.

- Han har klivit in och spelat väldigt bra med Sandviken och landslaget under hela säsongen. Han håller en jämn och hög nivå, säger Franco Bergman till svenskbandy.se.

Nya i landslaget jämfört med guldlaget från Västerås 2009 är även Daniel och Hans Andersson.

Förbundskaptenen hade från början plockat ut en trupp på 25 spelare, där båda VSK-spelarna Anders Östling och Tobias Holmberg ingick. På onsdagen bandades truppen till 18 man – och då tvingades alltså VSK-duon kliva åt sidan.

Östling och Holmberg får agera reserver på hemmaplan – detsamma gäller Saiks Magnus Muhrén.

Däremot är förre VSK-målvakten Andreas Bergwall uttagen. 35-årigen är den mest rutinerade spelaren i det svenska landslaget och gör sig nu redo för sin elfte VM-turnering.

- Han har varit med länge och håller en hög nivå. Han har spelat ett antal säsonger i den ryska ligan och de ryska spelarna har stor respekt för honom, menar Franco Bergman.

Mer läsning

Annons