Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK ett steg närmare slutspel

VSK Bandy tog ett stort kliv mot SM-slutspel.
En poäng hemma mot Sandviken går.
– Det här var precis vad vi behövde, säger poängvinnaren Victor Engström efter 4–4.

Annons

Det började annars inte så bra för Engström. Saiks Ted Haraldsson spelade in från kanten och där stod Engström framför eget mål.

– Jag var på väg ut och bollen hoppade till, så jag slog in den istället.

Målet betydde 1–1 i 15:e minuten och Saik ökade till 2–1 kort därefter när Erik Säfström avslutade en frislagsvariant. VSK var pressat, för i det läget ledde både Vetlanda och Kungälv sina matcher. Jakten på slutspel bedrevs då från en position under stecket.

Men det skulle komma bättre tider för Engström.

Saiks landslagsstjärna Daniel Mossberg hade fått grovt matchstraff (se artikel nedan) och Grönvitt jagade 4–4-kvittering med kvarten kvar att spela. Då klev Engström in på allvar.

Fick bollen vid mittplan och åkte slalom förbi fyra Sandvikenspelare hur elegant som helst och hängde upp bollen bakom Joel Othén till 4–4.

Måste vara årets smål, i alla fall i ABB Arena.

– Kändes som när jag kom närmare och närmare var det bara att fortsätta. Det var tacksamt för de gick på mig en och en.

Snyggaste målet i karriären?

– Jo, får väl gå tillbaka till pojklagstiden föratt hitta något liknande. Men jag får väl säga att jag spelade 1–1 med mig själv efter deras fösta mål.

Snyggt var 4–4-målet, men viktigt också. För det innebar en poäng mot serieettan. Och eftersom både Kungälv och Vetlanda förlorade sina matcher till slut så är VSK en poäng före inför slutomgången mot Boltic i morgon. Dessutom har VSK klart bäst målskillnad.

Klart med slutspel?

– Jag hade gärna sagt det men det går inte.

Förutom en viktig poäng så visade VSK att det finns kvalitet i laget. Efter den usla insatsen mot Sirius i söndags så var det stor skillnad. Mång var delaktiga i anfallspelet, laget var närkamper igen och visade att vilja att gå till slutspel är stor.

– Vi var tillbaka i vårt spel. Vi ska inte hålla med något annat. Nu försökte vi och vågade gå framåt. Det är så myket lättare att gör det mot Saik som också vill spela, säger Engström.

Första halvlek var jämn. Grönvitt tog ledningen på straff och så alltås två snabba Saikmål. Lagkaptenen Magnus Joneby såg till a t et stod 2–2 i paus.

I andra havl började Saik bäst. VSK fick jaga och hämtade in både 2–3 och så 4–4 genom Engström.

– Vi får vara nöjda. Det var ju ändå bästa laget i serien vi mötte, säger Engström.

BANDY

Elitserien

VSK 4

Sandviken 4

Matchens lirare: Victor Engström

Mer läsning

Annons