Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK förlorade borta mot Broberg

Fasta situationer såg ut att bli VSK Bandys segervapen mot Broberg. Men Söderhamnslaget vände och vann med 4-3.
- Alltid surt att förlora, men vi höjde oss rejält jämfört med SAIK-matchen, säger tränaren Andreas Westman.

Annons

Broberg tog ledningen i matchen. Ted Bergström hängde in 1-0 efter drygt 9 minuters spel. Men sen tog VSK Bandy över i första halvlek. Lagkaptenen Magnus Joneby kvitterade till 1-1 på hörna.

Och därefter fortsatte VSK att utnyttja fasta situationer. Anders Bruun förvaltade en straff på bästa sätt och klippte in 1-2 efter 38 minuter.

Och precis innan paus drog liberon Stefan Edberg till på hörna och gav Grönvitt ledningen med 3-1 i Söderhamn.

- Vi var riktigt bra i första halvlek. Det var regnigt och svåra förhållanden så det blev mer än kämpamatch än snyggt spel. Det var riktigt skönt att få med oss 3-1-målet precis innan paus, säger Westman.

Men andra halvlek var Brobergs. Prickskytteexperten Jocke Hedqvist klippte in 2-3 på straff i den 61:a minuten.

Och bara två minuter senare gjorde snabbe forwarden Stefan Larsson, som VSK-målvakten David Movitz varnade för inför matchen, 3-3.

- Ett långskott som Movitz missbedömer. Han drar ett knackskott som stiger i luften, Movitz räknade med en isare så den gick på benskyddets ovansida och in. Där hade vi inte marginalerna på vår sida.

Och med fem minuter kvar att spela avgjorde Jocke Hedqvist med sitt andra mål för matchen. 4-3 till Broberg och VSK:s andra raka förlust.

- De slår ett långt lyft som Hedqvist blir fri på, säger Westman.

Två raka förluster – hur tänker du kring det?

- Vi tänker mer kring vårt eget. Vi tog ett rejält kliv framåt den här matchen. Det är många positiva delar för oss förutom att vi släpper i några billiga mål som gör att vi förlorar.

Kalixvärvningen Janne Rintala debuterade i Grönvitt. På en ovan roll: mittfältare.

- Han gjorde en riktigt bra debut. Han är allround, skridskoskicklig och bra med boll så han kan spela på fler positioner, säger Westman.

Däremot blev forwarden och nyckelspelaren Jonas Nilsson skadad. Nilsson fick en spelare på sig over fotleden.

- Som tur är gick inget av men det är en kraftig stukning. Han blir nog borta ett tag – hur länge har jag ingen aning om han får göra lite tester i helgen.

Mer läsning

Annons