Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK:s damer satsar stort under ”silly season”

Nykomlingen VSK fick det tungt i damernas bandyallsvenska.

Annons

Näst sist i tabellen och långt från SM-kval. Men redan nu börjar laget smida planer för nästa säsong.

– Vi är precis i början av ”silly season” och har lagt ut en del krokar. Vi har en lista på åtta spelare vi är intresserade av att värva, säger tränaren Johan Hedfors.

Hedfors vill inte uppge exakt vilka spelare som är intressanta för VSK. Men samtal förs med bland annat tre landslagstjejer.

– En av dem hade vi på gång hit redan förra säsongen men det gick inte att lösa allting utanför isen då. Nu ser det bättre ut men det är många diskussioner kvar innan något är klart, säger han.

Att vara ute i god tid med eventuella värvningar var en möjlighet som VSK inte hade förra året.

– Vi har en längre tidsfrist att värva i år då säsongen slutade tidigare för oss. Nu har vi möjligheten att nästan ha ett lag klart innan sommaren är slut. Det gällar att vara framme och binda upp spelare fort, säger Johan Hedfors.

Enligt Hedfors är ambitionen att VSK ska ha mellan sju och åtta nya spelare när säsongen drar i gång. Något som på längre sikt kan infria visionen om ett utvecklingslag.

– I dag har vi 24 spelare på papperet. Kommer vi upp över 30 spelare kan vi ha ett utvecklingslag då glappet mellan flicklagen och A-laget är för stort i dag. Det är visionen men det är långt kvar dit och vi måste jobba hårt, säger han.

Mer läsning

Annons