Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westman: "Deras spel passar oss inte"

Två missade straffar. Ett lindrigt matchstraff.
– Det blev en jobbig match för oss, säger tränaren Andreas Westman efter förlusten i Svenska cupen.

Annons

Grönvitt har väldigt svårt för Sirius. Två förluster i elitserien i fjol och så förlust i en träningsmatch i slutet av augusti.

I kvartsfinalen i Vänersborg var det dags igen.

– De är riktigt bra och deras spel passar oss inte. De åker och håller i och håller i bollen, vi har svårt för det, säger Westman.

Inte blev det enklare med tio man i nästan en timme. Mittfältaren Oscar Gröhn fick matchstraff efter en halvtimme. VSK ledde då med 2–1 efter mål av Andreas Elmesiöö och Stefan Edberg på hörna när Gröhn först fick en tia för våldsamt slag och seden en tia till när han slängde klubban vid utvisningsbåset.

– Första utvisningen var knepig, han försökte slita sig loss när han var på väg igenom och träffade Siriusspelaren i ansiktet med handsken. Att han sen slängde klubban är inte mycket att säga om, även om det inte var våldsamt, säger Westman.

Gröhn fick inte spela mer och Sirius tog över via två snabba mål av Lars Fall och Andreas Eskhult.

– Så bra som vi spelade fram till dess var det länge sedan vi gjorde mot Sirius. Men vi orkade inte riktigt, och det blev rätt tacksamt för dem.

Uppsalalaget ledde med 3–2 i paus och gick fram till 5–2 efter en dryg timmes spel. Men avgjort var det inte.

Grönvitt försökte och försökte och kom igen när Jonas Nilsson satte en hörna med kvarten kvar till 3–5. Lägen fanns också att komma ifatt, men Tobias Holmberg och Anders Bruun missade var sin straff under de sista 20 minuterna. Dessutom hade Holmberg och Jonas Nilsson var sitt friläge.

Klockan 22.30 startar TIllbergas kvartfinal mot Bollnäs. Mer om matchen senare på vlt.se.

Mer läsning

Annons