Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Zocke" betygsätter Tillbergas Silly Season

Tillberga Bandy har gjort klart med fyra nyförvärv inför återkomsten till Elitserien. Och klubbchefen Tobias "Zocke" Johnsson är minst sagt nöjd med värvningarna.- Många lag skulle ha varit väldigt nöjda med spelarna vi har plockat in, säger han.

Annons

Jens Blixt, Martin Flodström, David Movitz och Pekka Rintala. Så heter nyförvärven i elitserienykomlingen Tillberga, som fick en gratisplats tack vare att Gais drog sig ur.

Och klubbchefen Zocke är onekligen nöjd med Tillbergas insats under silly season.

- Jag är supernöjd. Spelarna som vi har fått in är riktigt bra. Det är tre riktigt etablerade spelare och en som kan bli det på sikt i Martin Flodström, säger han.

Han berättar att detta är spelare som har haft anbud från andra elitserieklubbar, men som ändå har valt Tillberga i slutändan.

- Och det vittnar ju om en viss kvalitet på spelarna som vi har tagit in.

Vad kommer nyförvärven att tillföra till laget?

- David Movitz kommer in och bildar team med Rasmus Eriksson. Vi tror väldigt mycket på Rasmus och att få in David när vi ska spela så många matcher i Elitserien känns tryggt. Tanken är att de ska sporra och höja varandra och jag är övertygad om att konkurrensen kommer gynna både laget, föreningen och Rasmus.

- Jens Blixt är en spelare med enorm potential. Får han förtroende och utrymme att göra sina grejer så är han fantastiskt bra. Det är en spelmotor som vill ha mycket boll, som driver på laget och som är väldigt duktig på att göra andra bra och sätta andra spelare i bra lägen. Han kommer dra på sig extra bevakning och det kommer att gynna laget, eftersom vi blir svårare att möta på så sätt.

- Martin Flodström hade jag koll på redan i vintras. Det är en spelare som har alla verktyg i lådan för att lyckas. Bra blick för spelet och en vass skridskoåkare. Vi tror väldigt mycket på honom och egentligen är det bara upp till honom själv hur bra han kan bli. Det vi kan erbjuda är spel och möjligheter att förverkliga den potentialen.

- Det säger nog sig självt när vi får en spelare som spelade SM-final för några månader sen. I Pekka Rintala får vi en riktig spetsforward som går i djupet och det är något som vi har saknat tidigare. Med sin enorma fart passar Pekka in som handen i handsken i vår anfallsuppsättning.

Enligt Zocke är Tillberga ganska nöjda med det material som de har just nu och därför inte speciellt aktiva på transfermarknaden för tillfället.

- Nej, vi sitter så bekvämt just nu och är nöjda med det vi har. Vi har också varit väldigt tydliga tidigt med att det är den här gruppen som vi har förtroende för och det är den här gruppen med stark Västeråskoppling som vi bygger laget kring.

Han berättar vidare att klubben inte har saknat anbud från spelare som vill till klubben.

- Det stämmer. Vi har tackat nej till flera spelare som hade varit intressanta rent sportsligt, men som inte passar in i vår profil.

Varför har ni tackat nej till dem?

- För att det hade inte gett någon trovärdighet i vår satsning, säger Zocke som avslöjar att det rör sig om spelare från andra elitserieklubbar.

Mer läsning

Annons