Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osannolikt drama när Hallsta vann

Hallsta Basket är kvar i division 1.  HB vann hemma mot Lidingö på söndagen samtidigt som Järva slog Eskilstuna.
– Det är underbart, säger spelande tränaren Ramin Etemadi.

Annons
Hallsta Basket kan andas ut sedan man slagit Lidingö och klarat sig kvar i division 1.

I kväll tog krissäsongen slut för HB. Och den gjorde det efter ett osannolikt drama. HB kämpade ner Lidingö med 68–65 efter en match som måste ha varit bland det sämsta som setts på den här nivån i Sporthallen. Stressade spelare, ogenomtänkta anfall och tappade bollar om vartannat.

– Grisbasket. Men man kan kanske inte kan begära så mycket mer än sån här gång, det var nervöst för alla, säger Etemadi.

För Lidingö med förre HB-coachen var också inblandat i uppflyttningsstriden. Om de bara vunnit över HB skulle nämligen Lidingö stannat kvar i ettan.

Samtidigt i Husby sporthall tog Järva emot Eskilstuna. För att Hallsta skulle stanna kvar i ettan krävdes dels en vinst i den egna matchen, dels att Järva vann sin kamp. Järva låg under med 13 poäng i tredje perioden men vände och vann.

När HB:s match var slut fick publik och spelare vänta fem minuter på slutresultatet från Husby. Det gick alltså HB:s väg och på samma poäng i kvalserien men med bättre inbördes kvot tog HB platsen framför näsan på Eskilstuna.

– En lång väntan blev det men det var otroligt skönt när det var klart. Det har varit en väldigt jobbig säsong, säger Etemadi.

Tränar du Hallsta nästa säsong?

– Ingen aning. Nu ska jag bara vila och inte tänka på basket, det orkar jag inte, säger Etemadi.

Mer läsning

Annons