Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäst både framåt – och bakåt

Här är Broc Little och William Karlssons imponerande siffror: VIK-duon toppar poängligan – och har dessutom inte varit inne på något mål bakåt. – Jag tänker mycket på att försöka hålla en bra plus- och minusstatistik, säger Karlsson.

Annons
Starka papper. William Karlsson och Broc Little (lilla bilden) har en imponerande statistik. Duon har inte varit inne på ett enda baklängesmål. Foto: arkiv

I hockeyn är att det alltid mest fokus på poängligan – men plus- och minusligan är minst lika viktig.

Troja-Ljungbys back Vktor Amnér toppar på plus sju i spel fem mot fem.

På delad andraplats kommer William Karlsson tillsammans med lagkompisen Per Helmersson. Båda har plus sex men Karlsson har inte varit inne på ett enda baklängesmål medan Helmersson har ett på minuskontot.

Karlssons kedjekamrat Broc Little har plus fem och har inte heller något minusmål.

– Det har gått väldigt bra. Jag vill ha bra plus- och minusstats så jag tänker mycket både bakåt och framåt. Sedan är det extra viktigt att man gör det som center, säger Karlsson.

Delad två i interna poängligan (2+7) och i topp i allsvenskans plus- minusliga. Du måste vara väldigt nöjd med säsongsstarten?

– Ja, absolut. Det har ju gått bra och jag hoppas att det håller i sig ett tag till. Men vem vet, snart kanske det ramlar in några minusmål.

I kväll väntar en ny tuff match – Almtuna på bortaplan.

Uppsalalaget har bra form och har vunnit fyra av de fem senaste matcherna.

– Det är bra och det är alltid svårt att möta Almtuna borta. Vi går självklart för tre poäng, säger Karlsson.

Det är några frågetecken i VIK-laget. Backarna Andreas Lindh (nackproblem) och Tomas Mitell (sjuk) saknades senast mot Södertälje. Även forwarden Fredrik Johansson är osäker då han har problem med magen.

– ”Fredda” har en inflammation i ett magmuskelfäste. Vi vet inte om han kan spela. Annars hoppas jag att Lindh kan lira. Och har Mitells feber gått ner är nog även han med, säger tränaren Mats Waltin.

VIK hade problem förra säsongen och förlorade båda seriematcherna i Gränby-hallen. Desto bättre gick det på försäsongen – seger 5–0.

– Det var viktigt att tvätta bort de tråkiga minnena. från förra säsongen. Jag känner på mig att vi kommer att göra en riktigt bra match.

Mer läsning

Annons