Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildbeviset: BK 30 och GIF startar samarbete

Här är nyheten många gått och väntat på. BK 30 och Gideonsberg har begravt stridsyxan – och satt igång första fasen i ett nytt samarbete. – Vi är mycket öppnare mot varandra nu, säger GIF:s damrådsansvarige Mats Hedman.

Annons
samarbetar. Här är bilden GIF och BK 30 är glada över. Klubbledarna, tränarna och spelarna som var på Alliansgalan i går plåtas tillsammans. Nu ska klubbarna samarbeta och hjälpa varandra att komma tillbaka till en högre nivå. Foto: Rune Jensen

fotboll. BK 30 är Västmanlands högst rankade klubb – men spelar bara i tredje högsta ligan.

Både Ringvallenklubben och GIF har sett många talanger lämna verksamheterna senaste åren.

Nu går de samman för att lyfta statusen på fotbollen i stan. Under Fotbollsalliansens gala i går presenterade klubbarna nyheten för VLT.

– Vi har startat ett samarbete, och det som hänt hittills är att vi börjat dela på träningstider och hjälper varandra med målvaktsträning, säger GIF:s damrådsansvarige Mats Hedman.

Och fortsätter:

– Tanken är att det ska öka med tiden, men vi ska inte stressa fram något. Syftet är att spelarna inte ska behöva röra på sig härifrån utan att det ska finnas utvecklingsmöjligheter här i stan.

BK 30 och Gideonsberg är Västerås storklubbar på damsidan.

Tidigare år har det varit mycket negativt snack kring ett samarbete.

Nu låter det annorlunda.

– Det är ett tidigt skede ännu, men vi vill tala om för folk att vi är igång och att vi vill hjälpa varandra, säger Hedman.

BK:s sportchef Bengt Gustavsson:

– Det är nog inte många som tänkt sig att just våra klubbar ska göra detta med historian som varit. Men nu känner vi att det är på tiden. Vi vill behålla talangerna här i stan.

Varför kommer ni överens nu?

– Vi är helt enkelt mycket öppnare och har förstått för vilkas skull vi gör det här. Inte för färgerna på klubbarna utan för tjejernas skull, säger Mats Hedman.

– Tidigare har vi tittat på vårt eget och tänkt att vi ska vara bäst, och vi har tagit spelare av varandra. Då blir det ingenting. Nu är det meningen att vi ska göra något riktigt bra tillsammans, och vi är inne i första steget nu. Sedan får vi se vad det leder till, säger Bengt Gustavsson.

Det finns i dagsläget ingen klar deal för om spelare ska vandra fritt mellan klubbarna och så vidare.

– Sådant får vi ta med tiden. Vi har börjat så här, säger duon.

Båda klubbledarna berömmer också Västmanlands fotbollsförbund.

– De är lika mycket involverade och ligger bakom det här.

Hur har spelarna tagit emot det?

– Bra hos båda lagen. De såg förvånade ut först, men har tagit till sig det och tycker att det är jättekul, konstaterar duon.

Den bilden bekräftas också av BK 30:s affischnamn Amanda Wegerman.

– Jag tycker att det är bra med ett samarbete. Det är på tiden, säger mittfältaren som togs ut i Västeråslaget.

Vi har förstått för vilkas skull vi gör det här. Inte för färgerna på klubbarna utan för tjejernas skull. Mats Hedman, Gideonsberg.

Mer läsning

Annons