Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BK30:s jätteupphämtning

BK30 var på besök på Gotland för den femte omgångens drabbning i damernas division 1.

Annons
Tre av fyra målskyttar från dagens match. Nicole Modin, Cassandra Korhonen och Nasrin Rashidi Nik.

Dagens motstånd stod P18 IK för. Efter en lång resa var BK30 trögstartade och man kom i underläge redan från start. P18 kunde skjuta in två mål under första halvlek, en reducering från BK30 låg Nasrin Rashidi Nik bakom. Halvtidsställningen var 2–1.

BK30 jobbade sig in i matchen och i andra halvlek skulle laget få till en ordentlig upphämtning. Det började med att Västeråsarna hamnade i underläge 3–1 och det såg länge ut att bli en förlust.

Tränaren Andreas Tagesson berättar att tjejerna trots den hårda situationen visade upp en utomordentlig inställning.

– Första halvlek var inte godkänd, men vi jobbade oss in i matchen och andra var mycket bättre.

Inställningen inom laget skulle löna sig. Ankaret Jennifer Forsman fick chansen att reducera och tog den i mitten av andra, 2–3.

Två mål till skulle BK30 vaska fram. Cassandra Korhonen var först fram med sitt kvitteringsmål. Slutligen, med bara två minuter kvar på matchklockan, klev Nicole Modin fram och satte matchens sista mål som gav 4–3 till BK30.

Efter en stark inledning i serien har självförtroendet inom laget stärkts en hel del. För BK30 finns inga lätta motståndare men lagets egna kvalitéer känner spelarna till.

– Vi kör på, vi vet att vi kan göra mycket mål och skapa mycket chanser, säger Tagesson.

Härnäst väntar ett derby mot serieledarna Forsby som haft en riktigt bra start.

Hur är förväntningarna inför matchen?– Det är en sådan match som vi ska vinna, säger tränaren och höjer temperaturen inför nästa helgs möte.

Mer läsning

Annons