Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ramnäs CK jublar över OS-platsen

Ramnäscyklisten Isabelle Söderberg, 23, har fått en OS-plats.
Då jublar klubbens ordförande Pär Hedberg.
– Det är otroligt stort för en sådan här liten klubb, säger han.

Annons
Isabelle Söderberg.

Isabelle Söderberg bor i Uppsala men tävlar för Ramnäs CK. I helgen tog hon SM-brons över varvloppet 120 kilometer i Södertälje – och fick även reda på att hon ska tävla i OS.

Tillsammans med Emma Johansson, Härnösand, och Emilia Fahlin, Örebrocyklisterna, ska hon representera Sverige i London i sommar.

Ramnäs ordförande Pär Hedberg är smått lyrisk över glädjebeskedet.

– Det är jättestort för en liten klubb som Ramnäs att få med en cyklist till OS. Det betyder mycket för vår klubb som förhoppningsvis kan få ett rejält uppsving efter det här, säger Pär Hedberg.

Blev du förvånad?

– Ja, lite. Det är jättekul att vi får med en cyklist till OS. Jag fick faktiskt reda på det först när jag läste det i tidningen, säger Hedberg.

Hur tror du det går för Isabelle Söderberg i OS? – Det är svårt att sia om vilken plats hon kan ta. Jag hoppas att det går bra i alla fall. Hon är i grym form.

Ramnäs har i dag runt 15–20 aktiva cyklister och de flesta är ungdomar.

– Det är svårt att locka ungdomar att börja med cykling. Men nu har ju motionscyklingen ökat kraftigt de senaste åren så jag hoppas att även tävlingscyklandet kan öka.

– Tyvärr är det svårt att hitta bra ledare som kan ta hand om lovande cyklister. Det är viktigt att vi tryggar återväxten inom cykelsporten.

Mer läsning

Annons