Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Danielson: ”Värnamo ska vi ha bakom oss”

VSK Fotboll jagar första vinsten på hemmaplan. Viktigt nykomlingsmöte mot IFK Värnamo väntar i dag söndag.
– Värnamo är ett av lagen som vi ska ha bakom oss, säger mittbacken Marcus Danielson.

Annons

Ett lyft för Grönvitt senast mot Falkenberg. Första vinsten och fyra mål på bortaplan.

– Poängen var verkligen det viktiga. Nu vet vi att vi kan vinna matcher i superettan, säger Danielson.

Han gjorde sit första mål i superettan, viktiga 2–2 som blev början till den grönvita vändningen.

– Visst var det bra. Vi kändes vassare framåt än tidigare och får vi till bättre tryck i matcherna och slipar defensiven har vi kommit en lång bit på väg. Ungerfär som vi spelade i höstas

Är ni på väg dit?

– Tycker jag. Känns som om alla mer och mer är med på vad som gäller.

Båda lagen kommer från seger i senaste omgången, men att det är två nykomlingar som möts tror inte Danielson påverkar matchbilden.

– Vi är båda i en högre serie nu. Jag har inte så bra koll på dem, men resultatmässigt har de börjat bra, de är vad jag hört ett spelande lag. Det blir lika tufft som alla de andra matcherna, säger han. Skadeläget i truppen är ungefär detsamma som förra helgen. Men en viktig sak skiljer mot förra helgen; självförtroendena, som är på väg upp.

– Det har varit lätt att gå till träningen i veckan. Om vi förlorat och haft fyra raka utan vinst skulle det blivit väldigt jobbigt, säger Danielson.

Tränaren Kalle Granath anser att Värnamo är ett galet lag.

– De har ungefär samma kvalitet som vi. De kör stenhårt och är inte rädda för någonting. Det blir ofta väldigt bra och de kommer att överraska väldigt många i den här serien. Fast de behöver ju inte överraska positivt mot oss, säger han.

Skadeläget i truppen är ungefär detsamma som förra helgen. Temesgen Berhane, Daniel Svensson, Jonas Hellgren, Patrik St Cyr, Oscar Pehrsson, Filip Tronêt är alla borta. Victor Nilsson Lindelöf är dock tillbaka för fullt. Troligtvis blir det inga större förändringar jämfört med startelvan mot Falkenberg.

– Vet faktiskt inte hur jag ska ställa upp. Det är faktiskt en liten ljusning när det gäller laguttagningen, vi har lite fler alternativ. Anders Öhlin

Mer läsning

Annons