Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mälardalens dansklubb regerade under Lag-SM – "förhoppningarna infriades"

16 ettor av 20 möjliga! De fem domarna var överens om att Mälardalens Dansklubbs juniorer var bäst när Lag-SM avgjordes i Söderhamn.

Annons

SM-veckan vinter är inne på upploppet och näst sista dagen fanns dans på agendan. Klubben i Kolbäck hade stora förväntningar inför Lag-SM i bugg och rock´n roll för juniorer.

– Visst hade vi förhoppningar, och det infriades, säger lagledaren och tränaren Mikael Moilanen.

Först ut på parkgolvet inför en jublande publik var Oscar Ågren och Sofia Ärleskog i en snabb boogie woogie.

En och en halv minut imördande tempo och ivrigt fotarbete. Oscar Ågren och Sofia Ärleskog orkadehålla energin och fick högsta betyg av domarna.

– Kanske inte den bästa rundan vi gjort, men vi höll nästan samma energi från början till slut så det var helt okey, säger Oscar efter att ha gett allt i en och en halv minut.

De fem domarna tyckte att det var dagens bästa runda och samtliga satte paret som etta. Samma resultat fick Eric Chadell och Thea Wallqvist för sin lindy hop, och Tobias Ramberg och Emma Söderlund i bugg. Även om det var fem lag till final kunde inget annat rubba den dominansen.

Med guldmedaljen om halsen kunde Emma Söderlund andas ut. Det blev ädlaste valör till henne och kompisarna i Mälardalens Dansklubb.

– Vi är jättenöjda! Vi visste att vi hade chansen och ville verkligen vinna, säger Emma som jublade ikapp med sina kamrater.Hon och Tobias startade även i rock´n roll, vilket normalt inte är deras huvudgren. Men ju fler danser laget kan visa upp, desto större medaljchans. Med facit på hand hade ”Mälar” klarat sig ändå.

För 15-åriga Eric och 13-åriga Thea blev det en lyckad debut för Mälardalens Dansklubb. De har tidigare tillhört en klubb i Stockholm, men bytte vid årsskiftet för att få hårdare motstånd i sin träning.

Guld till juniorerna. Mälardalens Dansklubb i Kolbäck höll för trycket och tog hem Lag-SM i bugg och rock´n roll. Från vänster Eric Chadell, Oscar Ågren, Emma Söderlund, Tobias Söderlund, Thea Wallqvist och Sofia Ärleskog.

Samtliga lag ställde uppmed dansare i bugg, men det var Tobias Ramberg och Emma Söderlund som alla femdomare ville ha som vinnare.

Fakta om SM-tävlingarna:I lag-SM deltar klubbarna med fyra till elva dansare. Mälardalens Dansklubb hade fyra dansare i vuxenklassen och sex i junior.Fem grenar finns att välja på; bugg, dubbelbugg, boogie woogie, lindy hop och rock ’n’ roll. Varje lag ska visa upp minst tre grenar.

Två dansare från varje lag (alltså ett par) får dubblera och dansa i två grenar. Svenska mästare blir det lag som når den högsta sammanslagna poängen.

”Mälars" dansare: Jonas Boberg/Ebba Victorin och Adam Axelsson/Linda Lövberg i vuxenklass, medan juniorlaget bestod av Tobias Ramberg/Emma Söderlund, Eric Chadell/Thea Wallqvist samt Oscar Ågren/Sofia Ärleskog.

Lagledare: Mikael Moilanen

Mer läsning

Annons