Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför väljer löftena VSK som sin framtid

Förra sommaren flydde delar av truppen från VSK. Nu väljer lovande spelare som Joakim och Jonathan Häll att förlänga sina kontrakt. – Det är mer fokus på fotbollen i år och då känns det bättre, säger 19-åriga duon.

Annons
stannar i vsk. Joakim och Jonathan Häll har skrivit på nya ”flerårskontrakt” med VSK Fotboll. För VLT berättar de varför – och om klubbens sportsliga lyft med nyförvärv och förbättrad ledarstab. Foto: Kevin Johansson

fotboll. Först valde talanger som Zeqiri, Owusu och Raage att komma tillbaka till stan.

Sen skrev nyckelspelare som Ljunggren-Eriksson och Medvegy på kontrakt.

Nu har VSK börjat förlänga med nuvarande truppen – och fått ja tack från bröderna Häll.

Då ställde VLT den uppenbara frågan till duon: Varför vill spelare helt plötsligt komma till VSK i stället för att fly som förra sommaren?

– Det är mycket mer positivt än förra året, allt runt omkring känns bättre. Förra året hade vi en startelva plus några till på slutet. Nu är det tre spelare på varje position så alla måste höja sig, säger ”Jocke”.

”Jonte” utvecklar:

– Vi har fått tillbaka bra spelare som ”Ante” och ”Robban”. Det gör att det känns mer positivt och tack vare dem är kvaliteten på träningarna bättre. Det gör att alla vi andra också måste höja oss.

Mer fokus på sport än ekonomi nu alltså?

– Ja, absolut.

Tvillingbröderna tror att VSK gör en bättre säsong i år.

– Jag tror att vi kommer att slåss på övre halvan. Mycket ska klicka för att slåss om direktuppflyttning och kval. Men jag tror att vi kan hota i toppen, säger Jonte.

– Jag vill vara med i VSK när snacket är uppåt i stället för nedåt om vi pratar tabellen. Om inte i år så kommer det framöver, säger Jocke.

Där ska bröderna spela viktiga roller. Joakim Häll slog igenom på allvar förra säsongen – nu vill han ta ännu mer ansvar.

– Det är mycket sådant man tänker på. Det gick bra förra året och då tänkte man på om man skulle gå vidare. Men det tar flera år att bli en bra division 1-spelare från det att man börjar prestera. Jag vill bli riktigt bra här innan jag ska gå vidare och då är det speltid som gäller.

Jonte:

– Först och främst vill jag ta en startplats och prestera på den här nivån. Och det hoppas jag kunna göra under de här åren som vi skrivit.

Ja, kontraktslängden för bröderna Häll är oklar. VSK kallar det ”flerårsavtal” och bröderna får inte svara på antalet år.

– Vi ser det som affärshemligheter och ser ingen anledning att kommentera längden, säger tränaren Ramin Kiani.

Mer läsning

Annons