Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ek utslagen i semifinalen

Det blir ingen SM-final i thaiboxning för Caroline Ek.
I lördags blev hon utslagen i semifinalen.
– Surt. Men det är bara att bryta ihop och komma igen, säger EK till vlt.se.

Annons

SM-debuten i 67-kilosklassen i Varberg i eftermiddags blev inte den framgång Caroline EK, som tävlar för Västerås kampsportcenter, hoppats på.

Sandra Trebojvic, Malmö, var för bra och det blir skånskan som går till finalen som avgörs 19 mars, även den i Varberg. Hon får där möta fjolårsvinnaren, Elina Nilsson, Göteborg.

– Jag hade studerat henne innan men hon bytte taktik mot mig. Det var tydligt att hon ville att vi hamnade i clinch och det behärskade inte jag. Hon kan nog vinna finalen också, säger Caroline EK om sin semimotståndare.

Kunde du ha gjort något annorlunda?

– När man förlorar är det ju alltid så att man kunde gjort något bättre, men så här tätt in på förlusten vet jag inte jag riktigt vad det skulle vara. Det gick bara inte så bra.

EK har tränat stenhårt med sikte på SM-kvalet i helgen. Hon har tidigare vunnit allt som går att vinna i kickboxning, men bytte spår för att utmana sig själv och få en förnyelse. Men 26-åringen får alltså vänta på en framgång i den nya grenen, thaiboxning.

– När det blir såna här matcher med mycket clinch är thaiboxning lite lurigt. Men när blir renare matcher är det mycket roligare, säger hon.

Hur går du vidare efter SM-kvalet?

– Vet faktiskt inte. En sån här gång tycker jag att kickboxning är roligare, men det är ju kanske för att jag vinner där...

Annons