Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En knapp sekund från segern på Strömsholm

Emma Kåbring nära att upprepa succén från i fjol.

Annons

Det skulle komma att handla om en sekundstrid mellan Skästas Emma Kåbring och Loviseholms Arnold Assarsson när Prins Gustaf Adolfs minneshoppning reds som Nationaldagstävlingarnas stora hoppfinal på Strömsholm på söndagseftermiddagen.

Fem ekipage tog sig igenom grundomgången felfritt på den tuffa banan med hinder upp emot 150 centimeter och vidare till omhoppningen. Bland annat hade Skästas Emma Kåbring, som vann den anrika tävlingen förra året, tagit sig dit med både High Felipe och Thelma.

När Thelma oturligt rev det första hindret stod Skästas hopp i stället till 12-årige valacken High Felipe. Precis före honom hade Arnold Assarsson och Contant Q gått en enormt snabb och felfri omhoppning.

Trots en både felfri och snabb runda med High Felipe kunde sedan inte Emma Kåbring matcha Assarssons tid utan var en knapp sekund långsammare och kunde därmed inte upprepa förra årets seger.

- Jag kan verkligen inte vara besviken utan det känns fantastiskt. Att få båda två hästarna med mig till omhoppningen och där bli tvåa och trea är så otroligt roligt. Jag hade ett otroligt team runt mig för nu i omhoppningen var jag tvungen att byta häst väldigt snabbt och de går med samma sadel så det blev stressigt för alla. Det kändes nästan lite som en formel 1-depå, haha, säger Emma Kåbring.

Hon berättar att hon medvetet tog det lite lugnt i omhoppningen med High Felipe.

- Jag gjorde det för förra helgen rev jag sista hindret i en omhoppning i Norrköping och det ville jag inte göra om. Så jag höll igen lite för att vara säker på att gå felfritt. Men Arnolds häst är i en klass för sig i dag så jag hade nog inte kunnat göra så mycket mot den.

Andra- och tredjeplaceringarna var avslutningen på en väldigt framgångsrik tävlingshelg för Skästa RC som i fredags blev klart för SM-final i lag och där även Louise Haaga imponerade stort och vann under lördagen.

- De säger ju att framgång föder framgång och det är så det känns. Vi är inne i ett flow och det är bara att hoppas att det fortsätter, säger Emma Kåbring som förutom lag-SM dessutom ska delta i individuella SM om några veckor.

Mer läsning

Annons