Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En riktig höjdare"

Den 26:e upplagan av McDonalds Cup spelades under helgen. Och i en raffinerande F10-final möttes två Västeråslag där Barkarö vann över Skiljebo på straffar.
– Det var en höjdare, säger BSK-tränaren Björn Elliott.

Annons
Cupsegrare. Barkarös F10-lag vann Mc Donalds Cup 2010.

Finalen mellan Barkarö SK och Skiljebo SK höll minst sagt hög klass. Från början till slut var det många målchanser och ett underhållande spel.

Barkarö tog ledningen tidigt i matchen genom Frida Enqvist tack vare ett kraftfullt skott. Första halvlek var sedan fortsatt jämn. Även om BSK just då kändes snäppet vassare.

I andra halvlek tog dock SSK över mer och mer och skapade en hel del chanser. Men det dröjde ända till slutminuterna innan Gulsvarts forcering resulterade i en kvittering. Då fick Mollie Lark in bollen i mål efter en tilltrasslad situation.

Därefter väntade alltså straffsparksläggning. Och där skulle Barkarö visa sig ha lugnare nerver än sina motståndare. Matchvinnare blev Olivia Johansson.

– Kämparmässigt en riktigt bra insats. Detta var en höjdare, säger BSK-tränaren Björn Elliott.

Efter att ha spelat alla matcher innan finalen på naturgräs medger Elliott att det blev en ganska svår omställning för hans lag att spela finalen på konstgräs.

– Vi sätter alltid spelet främst så det var lite synd att finalen gick på konstgräs eftersom bollen sticker iväg så mycket då. Men vi gjorde det ändå riktigt bra och tjejerna visar att de kan kämpa också, säger Elliott.

Barkarö har haft en oerhört framgångsrik säsong. Seger i Big Mac Cup, seger i Saffets Cup, seger i Fotbollens dag, en imponerande fjärdeplats i Aroscupen och vinst i säsongens sista turnering. Så nu tar man ett välförtjänt uppehåll.

– Men först ska vi åka till Pizza Hut och fira, säger Elliott nöjt.

McDonalds Cup har aldrig haft så många deltagande lag som i år. Dessutom kom det lag från både Finland och Norge för att spela i turneringen.

– Det var faktiskt ett finskt lag som vann sin åldersklass och de blev jätteglada. Härligt att se faktiskt, säger Sverker Hellström som är en av de ansvariga för cupen.

Hellström är för övrigt mycket nöjd med årets arrangemang – som enligt honom själv fungerat felfritt.

– Allt har verkligen fungerat kanon i år. Våra discon, vädret, matcherna – allt har flutit på som det ska, säger han.

Mer läsning

Annons