Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett litet skidskär gick fel

Den moderate riksdagsledamoten Staffan Anger är sportfantast - och galen i OS. För vlt.se berättar han direkt från Vancouver om spelen.

Annons
Riksdagsledamoten Staffan Anger gör sitt åttonde OS som åskådare på plats.

Vaknade upp med en molnfri himmel måndag morgon, snön lyste på bergstopparna. Det skulle bli en härlig dag för Sverige skulle försvara sina båda teamsprint guld från Turin.

Att det skulle bli guld igen var det nog ingen som trodde. Men båda lagen hade en liten chans till medalj. Men oj, så olika det blev!

Ett litet felsteg från en av de svenska åkarna gjorde att han föll, och det ordentligt. Vårt lag kom långt efter övriga och så var den dagen förstörd. För ett enda litet skidskär som gick fel.

Nu dröjer det fyra år till nästa chans kommer. Björn Lind och Tobias Fredrikssons seger för fyra år sedan när Björn Lind flög över snön var långt borta!

För Charlotte Kalla och Anna Haag blev det tvärtom succé. Båda åkte fantastiskt bra och var nära att ta guld efter ha varit i ledningen under huvuddelen av loppet. Dessa unga kvinnor, 23 och 24 år gamla, åkte med ett leende på läpparna.

Härligt var det också att se än igen vid prisutdelning på Metal Plaza. Bara leenden och optimism, inga fall här inte. Tänk vad olika det kan gå!

Men det är som med livet, att hålla sig på benen för att vinna.

Mer läsning

Annons