Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Fantastiskt kul att vinna”

IK Frankes flickor födda 98 blev det första lag att lyfta trofén i Aroscupen. Detta efter en jämn och händelserik final mot IFK Viksjö där födelsedagsbarnet Evelina Finndell spelade en stor roll med sina två mål för Franke.

Annons
Segerkyssen. IK Frankes F98-lag  vann sjumannaqfinalen i Aroscupen. Det firades med en segerkyss.

– Fantastiskt att vinna, och att det var min födelsedag gör det ännu roligare, säger hon.

Finalen sparkades igång på Hamre IP och Franke öppnade starkt.

De gjorde två mål på 14 minuter och verkade ha kontroll på matchen trots att IFK Viksjö skapade några ströchanser. Men precis innan halvtidsvilan fick Viksjö in ett reduceringsmål som var mycket viktigt för spänningen i matchen.

– Viksjö är helt okej men vi spelar inte vår bästa fotboll direkt, säger Mika Korhonen som är en av tränarna till Franketjejerna.

Franke inledde som sagt starkt och hade ett skott i stolpen redan efter en minut.

I den åttonde minuten kom sedan Frankes ledningsmål.

Det var Cassandra Korhonen som kom upp längs vänsterkanten och spelade snett inåt bakåt till Evelina Finndell som satte dit sitt första mål för dagen.

Mer skulle det bli från Evelinas sida och i den 14:e minuten kom hennes andra mål. Denna gång efter ett inspel från högerkanten som Evelina kickade upp över en försvarare och sedan tryckte in i det vänstra hörnet.

Efter detta såg det tufft ut för Viksjö och de skapade inte så mycket.

Men i den 19:e minuten drog Viksjös Johanna Wickman på ett skott långt ut från högerkanten och bollen seglade in i mål över Jonna Böckert i Frankemålet och matchen var i liv igen.

I den andra halvleken fortsatte Franke spela bra. Men de kom ändå inte till några riktiga chanser. Istället kom nervositeten fram i Franke och Viksjö fick mer chanser, men Frankemålvakten Jonna Böckert storspelade och hjälpte sitt Franke att hålla ut hela matchen tills slutsignalen gick och de fick rusa in på planen i glädje.

Efter matchen var Franketränaren Mika Korhonen nöjd men tyckte ändå inte att hans lag spelade sin bästa fotboll.

– Det är kul att vinna men vi spelar inte lika bra som vi kan. Men vi går obesegrade genom turneringen och släpper bara in ett mål så man ska inte klaga.

Matchvinnaren och födelsedagsbarnet Evelina Finndell såg fram emot kvällens firande.

– Det blir mycket gott i kväll, säger Evelina innan hon springer iväg för att kyssa bucklan med sina kompisar.

Mer läsning

Annons