Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fleury tillbaka i VIK

VIK Hockey svarade för säsongens bottennapp mot Mora i onsdags. Nu lovar Mats Waltin rejäl förbättring till kvällens fajt mot formstarka Leksand. – Vi kommer att göra en klart bättre match. Killarna är grymt taggade, säger VIK-tränaren.

Annons
Damien Fleury.

VIK Hockey har fortfarande släppt in minst mål i allsvenskan. Den starka defensiven har varit lagets signum – men mot Mora senast kollapsade laget fullständigt och Daniel Sperrle släppte in sju puckar.

Efteråt var Mats Waltin så rasande att han inte dök upp på presskonferensen.

– Det var dåligt av mig. Jag ringde faktiskt upp till Mora dagen efter och bad om ursäkt för att jag missade den. Vi hade ett långt snack i omklädningsrummet och tiden rann i väg, säger Waltin.

Och fortsätter:

– Det var viktigt att vi kunde prata ut direkt och se vad vi gjort för fel. Det är viktigt att vara kritisk på ett förnuftigt sätt och det var en sån där match då inget stämde. Det var många konstiga händelser. Samtidigt var Mora förbannat bra.

I dag åker VIK till Dalarna igen för att möta Leksand. Ett lag som har hittat formen på allvar igen. Näst senast slog man serieledaren Växjö borta och i går krossades Troja/Ljungby med 10–2.

– Det känns riktigt bra i laget. I höstas gjorde vi en av säsongens bästa matcher när vi vann uppe i Leksand. Jag tror att vi åter kommer att prestera bra.

Så storförlusten mot Mora sitter inte i huvudet på spelarna?

– Nej, absolut inte. Vi fick snarare en bra lärdom från den matchen. Killarna kommer att vara grymt taggade.

Ni har vunnit två av tre matcher mot Leksand. Känns det som att ni har ett psykologiskt övertag på Leksandsspelarna?

– Nja, både och. Det har varit tre sköna drabbningar. Det lag som bäst håller reda på sitt grundspel vinner.

Allsvenskans skyttekung Damien Fleury, som vilade mot Mora på grund av privata skäl, är tillbaka i laget i kväll. Fleury går in i förstakedjan med Evan McGrath och Fredrik Johansson.

– Han tränade i dag (i går) och såg stark ut. Fleury spelar från start, försäkrar Waltin.

Mer läsning

Annons