Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första VSK-segern – men stjärnan skadad

VSK jublade stort efter första trepoängaren. Men segern var dyrköpt – lagets stjärna Andreas Ljunggren Eriksson blev skadad.
– Vi vet inte hur allvarligt det är, säger tränaren Ramin Kiani.

Annons
INte bra. VSK-stjärnan Andreas Ljunggren Eriksson tvingades bryta matchen i går efter bara tio minuter med en lårskada. Foto: Tony Persson

VLT träffade en mycket lättad VSK-tränare efter säsongens första seger på Swedbank Park. Men när Ramin Kiani analyserade matchen märktes det att tankarna fanns på annat håll – hos forwardsstjärnan Andreas Ljunggren Eriksson.

29-åringen tvingades bryta matchen mot Valsta Syrianska efter bara tio minuter. ”Ante” haltade av med låret tejpat.

– Väldigt tråkigt. Den första prognosen tyder på en sträckning i baksida lår. Det är så med snabba och explosiva spelare. De ligger ofta på gränsen för att råka ut för såna här skador, säger Ramin Kiani.

Hur länge blir han borta?

– Svårt att säga. Det beror på hur djupt sträckningen/bristningen sitter. Är det en lättare sträckning brukar det ta cirka 1,5 vecka. Vi får avvakta och se.

– Tyvärr måste man kalkylera med skador. Det är som det är. Ante blir givetvis saknad. Hans egenskaper är unika.

Därmed hann Jonathan Böckert knappt installera sig på bänken förrän han kastades in i hetluften. Och Böckert svarade för ett mycket piggt inhopp och låg bakom Patrik Grönvalls segermål i den 36:a minuten.

Jocke Häll lirade in bollen till Böckert som i sin tur elegant frispelade Patrik Grönvall i straffområdet. Grönvalls skott var både hårt och välplacerat.

– Jätteskönt att äntligen få vinna. Vi har ändå spelat bra i flera av de tidigare matcherna. Det kändes redan innan matchen att vi skulle vinna. Vi hade en bra känsla, säger Böckert.

Just Böckert hade flera vassa lägen och brände två frilägen. Framför allt det första grämde han sig över.

– Jag överarbetade situationen. Jag skulle ju bara lägga bollen bredvid deras målvakt. Jag siktade för nära det ena hörnet, säger han.

Under intervjun återkommer han flera gånger till hur mycket segern betyder.

– Jätteviktigt psykologiskt sett. Det kommer att lossna nu. Jag tycker att vi har varit bättre än tabellpositionen.

I fotboll är det ovanligt att bli både inbytt och utbytt. 19-åringen fick dock vara med om det i går.

– Böckert kom in och gjorde det jättebra. Sedan blev han trött mot slutet och därför bytte vi ut honom för att kunna få fast bollen mer, säger Ramin Kiani.

VLT har sökt Andreas Ljunggren Eriksson.

Mer läsning

Annons