Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Acar gör comeback i Tillberga

Erik Acar är aktuell för en spelarcomeback. Gideonsbergs damtränare har registrerat sig för spel i division 4-klubben Tillberga IK.
- Gör jag inte 20 mål blir jag chockad över hur dålig jag har blivit, säger anfallaren.

Annons

Erik Acar har varit en av de vassaste måltjuvarna i Västerås under 2000-talet.

Men de två senaste säsongerna har han koncentrerat sig på tränaruppdraget för Gideonsbergs damlag.

Förra säsongen spelade han bara en halvlek med klubbens herrlag.

Men nu är han aktuell för spel igen. I division 4-nykomlingen Tillberga IK.

- Jag har registrerat mig för Tillberga. Det vore kul att spela där, men allting handlar om hur mycket tid jag har. Just nu tränar vi sex pass i veckan med damlaget och då finns det inte mycket tid över. Men efter vecka nio så kommer jag att försöka träna en eller två gånger i veckan med dom, säger Acar.

Tillbergas fotbollsordförande Jens Brandberg:

- Acar var en av Västerås absolut bästa anfallsspelare innan han la av och jag är säker på att han fortfarande är riktigt vass, trots att han inte har spelat så mycket de senaste två åren. Om han kan komma loss och vara med mycket under året kommer han att betyda massor för vårt offensiva spel.

Han fortsätter:

- Dessutom har Erik en personlighet och ett självförtroende som jag uppskattar. Härligt att ha en sån kille i laget.

Om Acar kommer till spel tillför han ett hot i Tillbergas anfallsuppställning. Och han tvivlar inte på sin egen kapacitet.

- Jag sköt 40 mål första säsongen i division 4 med Syrianska och 36 andra. Jag snittar ungefär 30 mål om jag spelar en hel säsong. Så om jag hinner spela en del så borde jag kunna göra 20 mål i alla fall. Annars blir jag chockad över hur dålig jag har blivit.

Hur är formen?

- Jag är inte vältränad om man säger så, men jag får väl se till att bli det om jag ska spela.

En stor anledning att Acar valde Tillberga är förra säsongens kval till norrettan. Då släppte TIK mittfältaren Lisa Brandberg till GIF.

- Jag kände lite att jag var skyldig Tillberga det här. De släppte en stjärna till oss så nu var jag tvungen att offra mig själv för dom, säger Acar och garvar.

Han fortsätter:

- Jag känner Jens sedan tidigare och fick även kontakt med Stefan (Brandberg, tränare) under kvalet när Lisa kom till oss. Sen spelar Johan Svensson och David Curtolo, killar som jag lirat med tidigare, i laget. Så bättre omgivning går inte att få.

Nykomlingen har gjort klart med sex spelare inför seriestarten. Och vill utmana topplagen.

- Vi siktar på att vara med och slåss på den övre halvan av tabellen i alla fall. Vi är nykomling men har nog kapacitet att slå alla lag i fyran, säger Jens Brandberg.

Mer läsning

Annons