Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Agenten: ”Benfica är jättenöjt med Victor”

Victor Nilsson Lindelöf har debuterat – i Benficas reservlag. Och 18-åringen kan få sikta in sig på en säsong utan A-lagsspel.
– Benfica är en av världens tio bästa klubbar, säger agenten Per Jonsson.

Annons
Ny omgivning. Victor Nilsson Lindelöf har debuterat ¿i Benficas reservlag. foto: scanpix

Förra veckan berättade VLT om Nilsson Lindelöfs drömmöte med Ronaldo.

Då hade västeråsaren ännu inte debuterat i nya klubben Benfica – men det har han gjort nu. VSK Fotbolls bidrag till världsfotbollen spelade 90 respektive 85 minuter för klubbens U23-/reservlag i 3–0-segrarna mot tredjedivisionsklubbarna Oriental och Carregado.

– Han fick spela både som mittback och högerback i båda matcherna. Det är mycket ett- och två tillslag och spel efter marken. Benfica är jättenöjda med Victor hittills, säger Per Jonsson.

”Vigge” har tidigare sagt till VLT att han siktar in sig på att ta en plats i klubbens A-trupp den här säsongen – men Jonsson tror inte att högerbacken kan räkna med spel i A-laget inom en snar framtid.

– A-lagsspel är alldeles för tidigt att sia om ännu. Vi pratar alltså om Benficas A-lag som är ett av världens tio bästa. Allt har att göra med hans utveckling, men de här storklubbarna har 50-60 spelare i truppen varav ett tjugotal är utlånade i olika klubbar.

– Men Benficas U23-lag håller ju klart högre klass än Västerås A-lag, säger agenten.

Kan det bli aktuellt med en utlåning för ”Vigge”?

– Det är för tidigt att säga något om, men det finns inga konkreta planer på det i dagsläget, och Benfica är som sagt väldigt nöjda med Victor.

I går kom dessutom beskedet att ”Vigge” tagits ut till P18-landslaget i ett dubbelmöte mot Finland 14-16 augusti.

Mer läsning

Annons