Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allsvenskt intresse för SSK-talang

Talangfabriken Skiljebo fortsätter att fostra superlöften. Näste i raden: Jonathan Radvogin. Enligt uppgifter till VLT har allsvenska klubbar fått upp ögonen för mittfältaren.

Annons
Talangfull. Skiljebomittfältaren Jonathan Radvogin (mitten) studeras av klubbar i allsvenskan och superettan. I kväll ställs han tillsammans med sina lagkamrater åter igen mot Goran Safaris (nummer 4 i röd tröja) VIK Fotboll. foto: rune jensen/arkiv

– Men jag räknar med att han blir kvar här säsongen ut, säger SSK-tränaren Matthias Andreasson.

Jonathan Radvogin har slagit igenom med dunder och brak under sin första säsong i division 2.

När Skiljebo i kväll ställs mot VIK Fotboll i omstarten av serien innehar han en av huvudrollerna.

Nu kan VLT berätta att Radvogin dragit till sig intresse från flera elitklubbar.

– Det har varit klubbar från både allsvenskan och superettan på våra matcher för att titta på honom. Men vilka klubbar det är vill jag inte gå ut med, säger SSK-tränaren Matthias Andreasson.

Och fortsätter:

– Det är klart att det är kul att vi får uppskattning för det jobb vi lägger ned och allt vad det innevär med att vi satsar på våra yngre spelare. Vi spelar ju med i snitt fem juniorer i varje match.

Inför årets säsong släppte SSK Christoffer Brandeborn och Robert Medvegy till ¿superettaklubben Degerfors och Skiljeboprodukten Niklas Backman tillhör storklubben AIK:s största stjärnor.

– Det bevisar att bara du gör ditt jobb så kan du nå långt. ”Jonte” har gjort en bra säsong men jag räknar med att han blir kvar över hela ¿säsongen. Det tror jag han tjänar mest på, säger ”Hasa”.

Radvogins avtal med SSK sträcker sig även över kommande säsong.

– Jag hade ingen aning om att klubbar varit och tittat på mig. Men visst är det roligt. Det har gått bra i år, säger Radvogin.

När VIK och Skiljebo möttes på Hamre i slutet av juni vände Gulsvart 0–1 i halvtid till 2–1-seger.

Och redan i omstarten möts alltså lagen igen – den här gången på Apalby.

– Det ska bli skönt med möjligheten att ta revansch direkt. Vi måste hålla koll på deras fasta situationer och längre bollar på August Bergman. Han är vass, säger Andreasson.

VIK-tränaren Fredrik Giesecke:

– Vi vill väldigt gärna uppleva samma känsla som efter vårderbyt. Och det blir viktigt för båda lagen att vinna, för det laget har nog fortfarande en liten chans att haka på Valsta i toppen, säger Giesecke som mönstrar en skadefri trupp.

Vad blir viktigt att tänka på mot Skiljebo?

– Det gäller att inte vika ned sig. Det är ett derby och kan säkert gå hett till. Det gäller att killarna har tålamod, för vi är ett bra lag.

Mer läsning

Annons