Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avgörandet flyttas fram

(Uppdaterad 18.37) VSK Fotbolls match mot Vasalund är flyttad från lördag eftermiddag till söndag kväll.
Anledningen är säkerhetsskäl.
– Tråkigt, men säkerheten går i första hand, säger Eva Svensson, ordförande i VSK.

Annons

Det var bråkigt i Västerås i måndags kväll när VSK mötte Hammarby TFF. Polisen vill inte ha någon upprepning när Grönvitt möter Vasalund på Skytteholms IP i Solna lördag (14.00). Två timmar senare är det allsvensk avspark mellan AIK och Gefle IF på Råsunda, ett stenkast därifrån.

– Polisen ansåg att det finns en risk för bråk, och det får vi acceptera, säger Eva Svensson.

VSK spelar för serievinst och avancemang till superettan. Svensson har förståelse för om supportrar är upprörda över flytten av speldag. Hon talade med ett tiotal på kansliet i går.

– Vi gör inte det här för skojs skull, det är kort varsel för alla men jag förstår om de är besvikna. Vi vill spela matchen i lugn och ro, den är väldigt viktig och det här är för allas skull, supportrar och spelare.

VSK har försökt flytta matchen till Swedbank Park på lördag, men det sa Fotbollförbundet nej till. Det skulle gynna Grönvitt sportsligt. Inte heller spel på neutral plan i Enköping var tänkbart, det ville inte Vasalund.

VSK-tränaren Kalle Granath ser ingen sportslig nackdel med söndagsmatch.

– Vi hade ställt in oss på lördag men får en dag till på oss för förberedelser. Säger polisen att det finns en risk kan inte vi säga något annat. Vi har inget som helst val.

Mer läsning

Annons