Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backen som blivit skyttekung

Jimmie Sjöstrand. Där har du skytteligaledaren i herrarnas division 5-fotboll.

Annons

Av Tillbergas 23 mål på fyra omgångar har Sjöstrand gjort tio. Bara i matchen mot Medåker gjorde han 6 av 14 Tillbergamål.

- Men vi borde ha gjort ännu fler mål, för vi var mycket bättre än dem, säger 24-åringen om matchen som slutade 14-1 till TIK.

Sjöstrand är forward i grunden, men har spelat mitt- och vänsterback de senaste åren. Till säsongstarten förra året gjorde han dock comeback på anfallspositionen.

Totalt blev det 12 mål för Sjöstrand under det spelåret.

Årets succéstart beror mycket på lagkamraterna.

- Jag har väldigt bra medspelare som lägger bollarna på mina fötter. Det är bara att lägga in dem. Och som forward är det såklart alltid kul att göra mål, säger Sjöstrand och tillägger att över hälften av hans baljor kommit på skott.

Du har inga tankar på att ta steget upp i en högre division med tanke på senaste tidens målfyrverkeri?

- Nej det har jag inte. Jag ska bli pappa om ungefär en månad, så det känns rätt lagom med femman. Det kommer nog bli rätt mycket att göra med familjen fram över. Jag spelar också mest för att det är roligt och för att hålla mig i form. Men det är klart, får man ett samtal från någon så får man väl ta sig en funderare.

TIK spelar idag en tidig seriefinal mot Skinnskatteberg hemma på Hubbovallen. Bortalaget är hittills obesegrat. Dessutom har man skytteligatvåan Mikael Ernebrink, nio mål i år, med i truppen.

Skytteliga division 5 herrar:

1. Jimmie Sjöstrand, Tillberga IK Fotboll, 10 mål varav 1 straff

2. Mikael Ernebrink, Skinnskattebergs SK, 9 mål

3. Alexander Söderström, Västerfärnebo AIK, 5 mål

4. Marcus Hjelm, Tillberga IK Fotboll, 5 mål

5. Nameer Solaqa, Babylon FK, 5 mål

Mer läsning

Annons