Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BK30 vann - men Westholm skadad

Glädje över första segern på fem matcher - men BK30 drabbades även av ett bakslag under lördagen.

Annons

Rutinerade mittfältaren Emma Westholm drabbades av en befarad knäskada i slutet av hemmamatchen mot Sundsvall - och tvingades utgå efter smärtsamt skrikande.

- Hon behövde inte åka upp till akuten i dag. I stället ska hon avvakta morgondagen. Klart att det skulle vara ett stort avbräck för oss om det skulle vara en allvarlig skada, Emma är en av seriens bästa yttrar som väcker respekt hos motståndarna, säger BK-tränaren Jörgen Nyberg.

BK30 hade förlorat fyra raka matcher i norrettan - men i dag vann laget igen.

Matchen på Swedbank Park slutade 4-2 (2-1) sedan nyförvärvet Sara Back och Amanda Wegerman gjort två mål vardera för Västeråslaget. Wegerman kvitterade (1-1 i matchminut 12) och gav BK ledningen strax innan paus. Därefter var det dags för Backs show. Nyförvärvet med allsvenska meriter från Dalsjöfors fixade via två nickmål (3-1 i 52:a och 4-2 i 79:e minuten) tre poäng åt BK30.

- Jag har faktiskt inte gjort mål på två år, men jag är ganska stark på huvudet och ibland så nickar jag bollarna på rätt ställen. Som i dag, säger Back och ler.

Noterbart är att nyförvärvet Kelly Isaac debuterade i BK-tröjan. Walesiskan spelade 90 minuter på hemmalagets innermittfält.

Mer läsning

Annons