Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Botold klar för Syrianska

Västerås hetaste fotbollsövergång är klar. Joonas Botold, 33, spelar för Syrianska IF den här säsongen.
– Det blir spännande, säger Botold till VLT.

Annons
Blivande Syrianskaspelare. Joonas Botold. Foto: Alf Pergeman/VLT Arkiv

VLT har tidigare rapporterat om ryktet och i dag blev det officiellt. Botold lämnar division 2-klubben Skiljebo SK efter en säsong.

Var det ett svårt beslut?

– Jo, jag har haft jättekul i SSK, men jag känner att jag har mer att ge. Tränar ungefär lika mycket i Skiljebo som i Syrianska så då kunde jag kunde lika gärna spela på den den högre nivån, säger Botold som skrivit på för ett år.

Syrianska hörde sig för innan jul men då sa Botold nej. Han jobbar delvis med att köra tidningar på nätterna. Men Syrianska gav sig inte och parterna har hittat en lösning som innebär att han bland annat slipper köra på helgerna.

– Jag kan satsa på fotbollen fullt ut, jag hade inte hoppat på Syrianska om jag inte kunnat det.

Botold lämnade Västerås SK 2008 efter att ha spelat i både superettan och division 1 under nio säsonger. Men från Grönvitt har han inte hört någonting.

– Inte inför den här säsongen. Så det känns inte konstigt att gå till Syrianska även om det så klart blir speciellt när VSK står på andra sidan. Men det ska bli väldigt roligt att spela för en klubb som är på väg framåt.

Vallbylaget klarade kontraktet i norrettan sista matchen i höstas.

– Svårt att säga hur bra vi blir, men någon placering bättre än förra året hoppas jag kunna vara med och bidra till.

Syrianskas tränare Melke Alan är nöjd med nyförvärvet.

– Väldigt intressant. Jag har träffat Joonas en gång och jag känner att han passar perfekt in vår grupp. Lugn som person och så har han den erfarenhet som det behövs mer av i vår trupp, säger Alan.

Även sportchefen Zeki Turan jublar.

-Alla i Västerås vet hur han är som spelare, det behövs inte säga något om Joonas. Det jag kan säga är att han brinner verkligen för att komma igång, säger Zeki Turan.

Mer läsning

Annons