Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brasseforwarden tränar med VSK

Brasilianske forwarden Marino Carvalho da Silva gjorde sin andra träning med VSK Fotboll idag. Men om han stannar i klubben är oklart.
- Det handlar om att väga prestation mot pengapåse, säger tränaren Kalle Granath.

Annons

20 år och snabb.

Brasseforwarden Marino Carvalho da Silva låter spännande.

Hur bra är han?

- Han var bättre på träningen i dag än i måndags. Han har en fin hemmasnickrad teknik och råtalang, men är inte färdigutbildad som spelare. Han snappar upp saker hela tiden på träningarna och är svår att ta bollen av, säger Granath.

Grönvitts spansktalande junior, Gabriel Medina, har agerat tolk åt Marino.

Och enligt Granath ska Marino stormtrivas i stan.

- Han har sagt att han trivs jättebra. Han stannar en vecka till sen får vi utvärdera om han är värd pengarna det kostar att ta hit en brasse.

Huruvida värvningen påverkas av att VSK Fotboll troligtvis får en delvis ny styrelse är oklart.

- Ingen från varken den sittande eller tilltänkta styrelsen har varit nere och tittat på honom. Men vi lämnar rapporter till Anders (Carlsson) hela tiden. Men det handlar om att väga prestation mot pengapåse, säger Granath.

Utöver Marino har VSK ytterligare en provspelare på plats.

Alan Al Kadhi, som spelade för Östersund ifjol.

- Enligt Jörgen Zetterström (akademitränare, VSK) var han en av deras bästa spelare ifjol. Sen betyder inte det att han blir det i VSK, men han är med och tränar nu och ska spela på lördag om det blir spel. Därefter får vi ta ett snack.

På lördag är planerna att arrangera en turnering på Swedbank Park.

Om det blir verklighet återstår att se.

- Det får du fråga de som bestämmer över vädret om. Jag och ”MG” (Martin Gustavsson, tränare VIK) har sagt att vi ska spela om det går att tävla idrottsmässigt. Det får inte bli en tävling mellan vilka som halkar eller fryser mest.

Mer läsning

Annons