Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buonanotte Italia!

Godnatt för Italien i fotbolls-VM. Slovakien vann med 3-2 - katastrofen för försvarande världsmästarna Italien är fullbordad.

Annons
Kan flyga. Robert Vittek kan flyga - Italien föll platt som en tappad pizza. Det här är en scen som Italien och Slovakien kommer att minnas länge - med helt olika känslor.

Robert Vittek är namnet som får varje fotbollsintresserad italienare att drömma hemska mardrömmar under lång tid framöver. Robert Vittek som gjorde 1-0 och 2-0 för sitt Slovakien.

Räcker det inte med det, så kan de drömma om Kamil Kopunek som satte trean, och då hjälpte inte de di Natales och Quagiarellas reduceringsmål.

När italienarna vaknar med lakanen i en ångestfylld svettig snodd runt fotknölarna - så kvarstår faktum - de är fortfarande utslagna ur fotbolls-VM 2010. Regerande världsmästarna Italien vann inte en match.

Det kan få vem som helst att vilja gå i ide och vakna först vid nästa fotbolls-VM där det finns chans för revansch.

Men faktum var att vissa av de italienska spelarna verkade lite nyvakna på plan på torsdagen. Kanske trodde de att Slovakien var ett lätt motstånd. Kanske trodde de att segern kunde bärgas med enkla metoder.

Vittek borde fått dem att vakna i tid.

När de väl vaknade  och började rada upp chanser hade domaren redan börjat köra på stopptid eller någon slags dubbel italiensk stopptid där klockan tickade fram till sex stoppminuter och mer därtill innan pipan ljöd och ridån gick ner - för Italien.

Slovakien är i och med sin hjälteseger i åttondelsfinal där landet får möta Holland. Förutom Slovakien går Paraguay vidare från gruppen medan Nya Zeeland gör Italien sällskap på flygplatsen för hemresa.

Man ska aldrig vara säker i fotbolls-VM. Det har länder som Italien och Frankrike fått lära sig den hårda vägen.

Mer läsning

Annons