Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramat i norrettan

Här är dramat i norrettan. Syrianska kan fortfarande ta en kvalplats till superettan.
- Det är en sjuk serie, säger sportchefen Zeki Turan.

Annons

Syrianska har sagts vara borta från superettastriden flera gången.

Klubben brände jättelägen både mot Dalkurd och Carlstad United.

Trots det kan de nypa andraplatsen i norrettan på söndag.

- Det är en sjuk serie. Vi har missat tåget flera gånger och får tillbaka chansen gång efter gång. Nu får vi se hur det slutar – det blir en rafflande slutomgång. VI ska göra vårat, sen får vi se om Umeå gör sitt, säger Zeki Turan.

Sirius är två poäng före Syrianska – och har mycket bättre målskillnad.

Uppsalalaget måste alltså förlora samtidigt som Syrianska vinner.

Det tror inte Siriustränaren Andreas Brännström är någon risk.

- Det ska inte vara något problem. Vi har allt i egna händer och spelar på hemmaplan. Vi kommer att vinna (mot Umeå), säger han till UNT.se.

Turan:

- Säger han så? Aha, okej. Jag hörde att han hade sagt något om Dalkurdmatchen också … Men bollen är rund och matchen ska spelas. Sirius har också elva man på motståndarsidan. Tycker han att det är klart, då för han stå för det. Jag kan inte säga något mer om det.

Vad skulle en kvalplats betyda för Syrianska?- Det skulle betyda allt. Vi är där och knackar på dörren. Rent organisationsmässigt är vi inte riktigt där ännu, men kommer vi upp dit så vet vi att vi har kapacitet att förändra och utöka.

Syrianska har haft stora problem med skador och avstängningar på nyckelspelare.

Ändå har klubben hängt med i toppen. Då hyllar Turan juniorerna.

- Vi har visat att våra unga killar kan göra det jobbet. Vi har trott på dom som ledare och förening. Det är förmodligen de här spelarna som är vår framtid. Se på VSK, det är ett praktexempel på att det fungerar med unga spelare. Det är de som brinner mest för fotbollen, tror jag.

Oavsett om ni slutar tvåa eller trea – säsongen är en stor framgång för er, va?

- Absolut. Det tycker jag och tror att de flesta håller med om. Det har varit en ganska jämn serie jämfört med division 1 södra. Alla har något att spela för inför sista matchen och vi har gjort det bra. Vår målsättning var topp fem, men att vi skulle sluta topp tre trodde vi kanske inte.

Mer läsning

Annons