Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust för VSK mot Häcken

Nära, nära.
Men det blir ingen SM-final för VSK Fotbolls juniorlag.
– Surt så här direkt efteråt. Men om några dagar känns det nog stort, säger
lagkaptenen Dennis Persson efter 0–1 mot BK Häcken.

Annons

Det blev ingen välspelad semifinal på Swedbank Park. Grönvitt har vunnit tolv raka matcher och snittat tre mål varje gång. I går hade västeråsarna väldigt svårt att skapa några målchanser över huvud taget.

– Häcken var väldigt kompakta. Vi är individuellt bättre men som lag var de bra. Lite som A-laget i Häcken, de spelade på samma sätt med sitt täta lag, säger Dennis Persson.

Han är besviken, men kan ändå se tillbaka på en mycket bra säsong.

– Vi har gått framåt oerhört och kan mäta oss med de bästa lagen. Det är stort för klubben, säger han.

Mållöst i paus där chanserna var få och spelet stundtals trist. Bästa VSK-läget hade Jonathan Böckert i öppningen, men hans skott räddades av Häckenmålvakten Rasmus Iversen.

Annorlunda matchbild efter paus. Hisingslaget tryckte på från början och kunde göra 1–0 i 52:a minuten. Efter en hörna satte försvararen Leonard Zuta bollen bakom Adrian Forsgren.

VSK försökte lyfta upp och bytte in en av A-lagets bästa spelare den här säsongen, Victor Nilsson Lindelöf. Men Grönvitt hade svårt att få till några lägen.

– Vi brukar skapa en sju, åtta bra målchanser varje match. Det var inte lika lätt att kontra på dem som vi gjort på andra lag tidigare, säger Persson.

Men kvitteringsläget kom. På tilläggstid fick Linus Sjöberg öppet läge men skottet räddades av en Häckenförsvarare på mållinjen. Strax därefter blåste domaren av matchen.

Häcken till final mot Kalmar FF. VSK utslaget.

Mer läsning

Annons