Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gideonsberg föll mot topplag

Gideonsbergs IF förlorade mot topplaget Sunnanå med 0-2 i damernas norretta. Det var femte seriematchen i rad utan GIF-mål.

Annons

Ljusblått gjorde en mycket bra första halvlek på Swedbank Park. Pressade serieledaren och var nära mål ett par gånger. Bästa chansen hade forwarden Nicole Modin i 5:e minuten. Hon sköt i snäv vinkel, och målvakten Åsa Berglund räddade och på returen gick Modins skott i stolpen.

GIF fortsatte att skapa lägen genom sina snabba omställningar och var värt ett mål, men inne i straffområdet var det inte tillräckligt bestämt. Sunnanå hade också ett par goda chanser. Bästa läget var när Anna Bodén prickade stolpen i 29:e minuten.

Andra halvlek började med 0-1. Helen Ukaonu nickade Skellefteålaget till ledning på hörna. I 58:e minuten gjorde Carina Holmberg 0-2 på ett kanonskott via ribban. Inte särskilt rättvist, men Sunnanå tog sedan över.

GIF försökte och försökte men hade svårt att få tryck på västerbottningarna som i andra halvlek mer visade att de är ett topplag.

GIF fick duktiga mittbacken Deborah Utjés målchansutvisad när hon stoppade en nick med handen i 77:e minuten. På straffen som följde gjorde Jessica Höglander en mycket bra räddning - och förlusten stannade vid 0-2 efter att västeråsarna stått upp mycket bra.

Mer läsning

Annons