Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granath drar till Brasilien

Här är nästa västeråsare som får se fotbolls-VM live. Tränarprofilen Kalle Granath flyger till Brasilien i dag.- Ska bli kul att bara få njuta av fotbollen, säger han.

Annons
Kalle Granath.

Förre VIK-tränaren Anders Barklund reste till Brasilien när gruppspelet startade.

Nu får han förstärkning i VM-landet.

Förre VSK-tränaren och nuvarande IFK Västerås-bossen Kalle Granath ansluter lagom till att åttondelsfinalerna startar.

- Jag har jättehöga förväntningar, det ska bli roligt och skönt att få vara där som en vanlig supporter och njuta av och känna glädje för bra fotboll. Det blir en upplevelse.

Granath stannar tre veckor och har inte behövt jaga ett hotellrum runt Copacabana.

- Jag har en god vän i Anders Carlsson (förre VSK-ordföranden) som bor i Rio nära både Copacabana och Ipanema. Så vi kommer att utgå därifrån.

Vilka matcher ska du se live?

- Vi har biljetter till åttondels- och kvartsfinalerna som spelas i Rio.

Vad tycker du om VM hittills?

- Som åskådare har det varit mer öppet än jag trodde. De amerikanska lagen har stuckit ut med sin fart och hur mycket de orkar löpa. De har bra rörelse och det ser ut att gå riktigt fort i jämförelse med till exempel några afrikanska länder som spelar på ett annat sätt. Jag som personligen gillar den fartfyllda fotbollen tycker ju extra mycket om att den ger resultat.

Vilken spelare har imponerat mest?

- Alltså, det är ju lätt att säga Thomas Müller. Sen har du Joel Campbell i Costa Rica, han har ju varit otroligt bra. Precis som hela det franska laget. Men sen har du Neymar ... jag är egentligen inget fan av honom på grund av hur han larvar sig - men det går inte att säga annat än att han har gjort succé. Han har en enorm kravbild på sig i ett land där bara VM-guld är bra och han förväntas bära laget dit. Och han har burit dem också, vilket bara speciella spelare klarar av.

Gruppspelet är avklarat, med det som facit i hand: vilket land ser ut som en potentiell vinnare?

- Varför inte Frankrike? De har inte nämnts i förhandssnacket men jag gillar deras sätt att se allt som en framgång. När Tyskland och Brasilien vinner är de förstås glada, men det är någonstans ett måste. När Frankrike har vunnit har de firat som att det är en jätteseger. Varje grej de gör bra är en framgång och en sådan egenskap är viktig i utslagsmatcherna.

Hur ser du på hemmanationen Brasilien då?

- Jag tror att det går bra, sen är det hopplöst att tippa men jag säger minst final. De har den traditionen och Neymar som jag sa innan. Samtidigt har de en riktigt tuff åttondel mot Chile och 15 dåliga minuter så är du ute i slutspelet. Den matchen blir oerhört intressant, varje minut som Chile är med i matchen är en framgång för dem samtidigt som det är en liten motgång för Brasilien. Det blir ett drama.

- Personligen, eftersom jag ska dit, är jag jätteglad om det blir Brasilien mot ett europeiskt land i final.

Mer läsning

Annons