Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är Syrianskas nye tränare

Syrianska IF:s nye huvudtränare: engelsmannen Peter Churchill. Som har en klar bild av vad han vill förbättra med klubben.
- Det måste bli mer organiserat, säger han.

Annons
Syrianskas nye tränare: engelsmannen Peter Churchill.

Syrianska kallade under onsdagskvällen till presskonferens. Där avslöjade de sitt nya tränarteam, bestående av 45-årige Churchill som huvudtränare – och lagkaptenen Sami Hanna som spelande assisterande tränare.

De tar alltså över efter Michael Rosenberg och Yehia Malla som lämnade klubben i slutet av oktober.

- Vi har kommit överens om att jag ska vara mer delaktig i år. Ha mer ansvar och inte vara lika mycket kompis med spelarna, säger Hanna, som var spelande tränare i klubben även tidigare i år.

Churchill - med ett förflutet som ungdomsproffs i Charlton Athletic – var mycket tydlig med vad han vill förändra i klubben.

- Jag gillar att spela 4-5-1 och det är faktiskt inte smart att spela 4-4-2 som invandrarlag. Det är viktigt att vinna bollar på mitten så att inte försvaret blir lidande, säger han.

Och fortsätter:

- Jag lägger ner mycket tid på att kolla motstånd och lägga upp taktiker. Zeki (Turan, sportsligt ansvarig) och jag har en bra plan som vi lagt upp. Vi har planer på att värva in spelare också – dock bara sådana som kan gå rakt in i startelvan.

Churchill startade tränarkarriären som assisterande tränare i Vasalund. Efter det har han tränat lag så som Valsta Syrianska, IFK Hässleholm och Jönköping. Samt varit delaktig i lite mindre division 4-klubbar.

Syrianska kunde dessutom presentera två nyförvärv på presskonferensen: Målvakten Sivan Assad från Juventus IF och 27-årige mittfältaren Mattias Bulun från Gunnilse IS.

- Mattias Bulun spelade i superetta-laget Qviding förra året och är den sorts spelare vi ville ha in – nämligen en som kan spela på flera olika positioner, säger Turan.

Sivan Assad, 26, hoppades kunna ta den nuvarande förstemålvakten Aly Keitas plats i startelvan.

- Aly är jätteduktig men självklart kommer jag göra allt jag kan för att kunna ta hans plats. Vi är bra kompisar och kommer bra överens men med fotbollen måste vi vara professionella, säger Assad.

Mer läsning

Annons