Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han återvänder till VSK

Ratad av VSK Fotboll 2010.
Nu är Axel Johansson tillbaka i klubben.
– Det kändes helt rätt att välja VSK, säger anfallaren.

Annons

Axel Johansson spelade för VSK 2010 men hade ingen lyckad säsong som stördes av skador. När VSK blev klart för superettan valde klubben att inte förlänga kontraktet med Johansson.

Anfallaren skrev då på för division 2-klubben Skiljebo där han har haft två lyckade säsonger. Första året blev det elva mål och andra året öste han in 16 mål.

Något som fått flera klubbar att visa intresse för den spelskicklige forwarden.

– Jag har haft kontakt med andra division 1-klubbar och superettanlag. Det kändes mest rätt att välja VSK eftersom jag och tjejen trivs väldigt bra här i stan. Sedan pluggar vi båda två på högskolan, säger Johansson som läser ekonomi.

Det låter som att du tidigt bestämde dig för VSK?

– Jag har haft två starka säsonger i Skiljebo och nu var det dags att kliva upp en nivå för att fortsätta utvecklas. VSK kändes helt rätt.

Hur ser du på att komma tillbaka till en klubb som tidigare ratat dig?

– Jag har inte alls tänkt i några sådana banor. Jag hade en otursfylld säsong där med skador och annat. Jag ser bara positivt på att komma tillbaka.

Hur har åren i Skiljebo utvecklat dig som spelare?

– Jag fick ta mycket ansvar i SSK vilket har varit viktigt för min utveckling. Sedan har jag blivit klokare och mer noggrann i allt jag gör på planen. Exempelvis missar jag mycket mindre passningar än tidigare.

Mer läsning

Annons