Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han räddar VSK Fotboll

I fjol vikarierade han som mittback. Nu lutar det åt att Oliwer Malmkvist räddar Grönvitt igen - som vänsterback.

Annons
LAGSPELAREN. Ödmjuke Oliwer Malmkvist hoppas snarare på att få spela än att ha önskemål om position. Det lutar åt att han blir Grönvitts vänsterback i år.

– Det är ju inte helt klart men det är väl så det ser ut att bli, säger 23-årige högerbacken.

I fjol hade Grönvitt en mittbackskris och lösningen hette Oliwer Malmkvist.

– Det var min första säsong som mittback. Jag hade ett otroligt lärorikt år, säger han och känner att han varken var eller är främmande för det:

– Det kändes som jag hade kommit in i det ordentligt på hösten. Spelar jag där har jag absolut ingenting emot det.

Men hans styrkor – framför allt snabbheten – och Grönvitts bristvara talar för att han blir vänsterback i år.

– Jag ser mig väl som kantspelare egentligen. Sen om det är ytterback eller yttermittfältare spelar inte så stor roll, säger 23-åringen och berättar om skillnaden mellan att spela höger- respektive vänsterback:

– Jag är ju högerfotad. Man blir lite begränsad som vänsterback. Men jag tycker inte det är något större problem.

Han ser snarare fördelen med att få vara med mer i anfallsspelet.

– Om man ser till mina tidigare år när jag spelat fotboll så har jag varit en poängspelare, säger Malmkvist.

Du är inget oprövat kort längre – vad har du för mål i år?– Först och främst hoppas jag på att få spela. Sen vill jag väl försöka vara en tongivande spelare både på och utanför planen, säger ytterbacken.

Vad tycker du om er försäsong?– Vi har ju gjort bra resultat. Och jag tycker att vårt spel sett bra ut. Vissa stunder har det funnits saker att klaga på, men så är det ju alltid. Generellt tycker jag det har sett riktigt spännande ut.

Vad känner du nu i jämförelse till ett år tidigare?– Inför förra säsongen så kändes det ju också bra. Jag tyckte vi inledde relativt bra. Sen hände ju mycket och det gjorde ju att det inte gick jättebra hela tiden. Men nu känns det som att vi har byggt upp det här igen och känner oss väl förberedda.

Vad tycker du folk kan ha för förväntningar på er?– Jag tycker inte man ska förvänta sig alltför mycket. Det vi vill är att vi ska göra en bättre säsong än i fjol. Det är det som vi har sagt.

Är det skönt att ha en säsong utan förväntningar?

– Ja, det kan jag väl tycka på sätt och vis. Vi har ju en väldigt ung trupp, med flera som inte har spelat så mycket på den här nivån. Då är det svårt att ha jättehöga förväntningar. Det betyder inte att det är dåligt att vi har en ung trupp. Det är väldigt många som är otroligt hungriga och vill framåt i sin utveckling.

Mer läsning

Annons